Hlavní obsah

TEST: Mizuno BT Body Mapping Hood: Termotriko, nebo lehká mikinka?

Praha

A na červený koberec nastupuje… Opravdový král z kategorie termo! Nijak nepřeháním, když vám povím, že se mi od japonské značky Mizuno dostal do ruky nejlepší kousek mezi funkčním oblečením. Je vlastně tento dokonale promyšlený produkt spíše termo trikem, nebo lehčí mikinou? Hodně dlouho jsem přemýšlela, kam jej zařadit. A nezařadila: Zkrátka něco mezi tím, ale po všech stránkách dalece předčí mnohé jiné z obou kategorií.

Foto: mizuno.com

Mizuno BT Body Mapping Hood

Článek
Fotogalerie

Zapíná se totiž na zip (jako bunda či mikina), ale materiál je tak příjemný a lehký, že jej lze obléct rovnou na tělo (jako termotriko). Má kapuci a na rukávech otvor pro palec, což by odpovídalo tradiční „druhé vrstvě", ale zároveň pracuje tak skvěle, že mi kromě větších mrazů přišlo až téměř škoda pod něj ještě něco dávat. Když je tepleji, lze v něm vyběhnout i samostatně. Na takový běh mi tu tedy chybí kapsička, ale beru, že to nebyl prvotní cíl tohoto kousku. Na spodní části zadního dílu pak má malou reflexní plošku.

Navíc je to tak slušivý kus, že nevypadá špatně ani tehdy, vyrazíte-li ne právě sportovat, ale na volný čas, třeba i k džínům. Prodyšný a ultralehký model dělá svým střihem vskutku pěknou postavu. Zahřeje i doma, když nechci hned sahat po tlusté mikině. Zkrátka univerzál. Na rozdíl od mnohých jiných univerzálů, co mají od všeho trochu a nic pořádně, má ale všechno. Tenhle kousek si tedy rozhodně nenechte ujít, milé dámy!

Střih a volba dokonale promyšlených a precizně zpracovaných látek nemá chybu. Všechny materiály jsou ultralehké, prodyšné a příjemné. Jejich struktura dává tušit, že při běhu určitě nebudete strádat. Přední a zadní díl je z malinko silnější látky speciálně utkané tak, aby netížila a hřála i chladila podle aktuálních potřeb běžcových, a přitom lehce chránila před větrem zepředu i zezadu. Po stranách trupu a na rukávech nenajdeme jen kontrastní barvu, ale promyšlenou kombinaci látek: velmi tenké v místech, kde se potíme, což zajišťuje dokonalý komfort bez nežádoucí koupele ve vlastní šťávě, a o něco silnější na rukávech a na kapuci, kde přece jen více chrání. Látky jsou tenké, ale velmi odolné – ani po mnoha kilometrech je neprodřete. A švy samozřejmě ploché, nikde nic netlačí.

PLUSY
vynikající termoizolační vlastnosti
perfektní střih a design
dokonale padne na tělo
mnohostranné využití
MÍNUSY
prakticky žádné

Na těle to sedí jako druhá kůže, není to upnuté, nikde nic neplandá. A co jsem rovněž ocenila, na rozdíl od mnoha termo i netermo trik se nikdy nevyhrnuje! Zadní díl je delší, takže vítr na záda nemá šanci. Perfektně odvádí pot, tělo se nepřehřívá ani neprochladne. Dobře slouží v širokém rozmezí teplot, které mohou od podzimu do jara – a někdy i v létě, nastat. A po doběhu ještě nějakou chvíli drží teplo, ostatně tak, jak to Mizuno umí.

A na závěr něco super pro majitelky dlouhých vlasů: vzadu v kapuci je prostřih. Náš cop či koňský ohon tak může na vzduch, nešimrá nás jako někde pod čepicí a příjemně větrá, což oceníte i bez dlouhých vlasů. U mě má tento model velkou jedničku – je to zkrátka dokonalost sama v každém detailu!

Reklama

Související témata: