Hlavní obsah

Hradec - Ml.Boleslav 0:0Boleslav remizovala v Hradci a na výhru čeká devět zápasů

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 19. kole první ligy remizovali v Hradci Králové 0:0 a na vítězství čekají už devět zápasů. Východočeský nováček na jaře získal první bod a opustil předposlední místo tabulky. Boleslav je dál na páté pozici.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Petr Schwarz z Hradce Králové a Douglas Da Silva z Mladé Boleslavi.

Článek

Domácí nešli do zápasu v dobrém rozpoložení. Vedle dvou jarních porážek měli trenéři Frimmel s Pilným velké problémy s tvorbou sestavy. Hradci chyběli zranění Holeš, Polom, Vlkanova, distancovaní Malinský s Pavlem Černým a navíc obránce Hůlka. Ten hostuje právě z Boleslavi a mateřský klub mu nedovolil nastoupit.

Jenže ani boleslavský favorit momentálně není ve velké pohodě a podle toho také vypadal první poločas. Hrál se nudný fotbal bez střel a nebezpečných situací. Jedinou šanci, která stála za povšimnutí, měl v sedmé minutě hostující Přikryl. Po prostrčení mezi obránci byl sám před Ottmarem, ale netrefil bránu.

Druhý poločas byl o poznání rušnější. Jako první mohl změnit skóre Hradec, jemuž se v 56. minutě povedl brejk. Trubačovu střelu z osmi metrů však zastavil jeden z obránců. Podle domácích šlo o hru rukou, ale rozhodčí Ardeleánu penaltu nezapískal.

Poté již byli nebezpečnější Středočeši. Dvakrát se předvedl jejich nejlepší střelec Chramosta. Poprvé ho obrana zablokovala, podruhé jeho pokus vykopl z prázdné brány Krátký. Velkou možnost měl také střídající Magera, jenž dorážel Přikrylovu střelu. V obou případech však zasáhl brankář Ottmar.

Zbytek zápasu už byl opět bez šancí. Hradec, který začal ligovou sezónu kvůli rekonstrukci stadiónu v Mladé Boleslavi, tak na pátý pokus získal první bod na svém hřišti. Boleslav v nejvyšší soutěži remizovala počtvrté za sebou.

19. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Ardeleanu - Paták, Pochylý. ŽK: Martan, Nosek - Matějovský, Magera. Diváci: 2196.
Hradec: Ottmar - Plašil, Chleboun, Nosek, Krátký - Trubač (83. Pázler), Janoušek, Jirsák, Schwarz (67. Šípek), Martan (79. M. Černý) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.
M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Mareš, Matějovský (63. Magera) - Jánoš, Valenta, Přikryl (85. Vukadinovič) - Chramosta (66. Železník. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: