Hlavní obsah

Sparta - Dukla 1:0Letenští se dál trápí sami se sebou, derby rozhodla šťastná Šuralova trefa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Šural 1 : 0
Záznam online reportáže

Letenští jsou na začátku jara v hlubokém útlumu a jen šťastné brance z 5. minuty mohou děkovat, že na domácím trávníku zvládli další pražské derby. Fotbalisté Sparty v utkání 19. ligového kola porazili Duklu 1:0 a drží se tak se ztrátou tří bodů na Slavii a dvou na Plzeň. Oba lídři však mají vzájemný nedělní duel k dobru. Vítězný gól vstřelil navrátilec Šural.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují Šuralův gól na 1:0 v utkání 19. ligového kola proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Hned čtyři změny nastaly v základní sestavě Sparty proti zpackanému duelu v Jablonci. Vypadli z ní M. Kadlec, Costa, Konaté a Juliš, nahradili je Mazuch, Hybš, Šural a V. Kadlec.

A právě jeden z navrátilců pomohl Letenským k rychlému vedení. Na hřišti se objevil druhý míč, ale Holek ho rychle zakopl do autu, aby sudí neměl důvod hru přerušit a rodící se útok mohl pokračovat. To byl nečekaně důležitý moment, protože Šural si ze strany navedl míč na střelu, zdálky vypálil, brankář Rada míč přes dva své protihráče pořádně neviděl, a když navíc balón těsně před ním evidentně „zaplaval", skončil u tyče rovnou v síti.

Favorit tedy hned v 5. minutě vedl a mohl o něco rychleji zaplašit jablonecké chmury. Za rychlý gól musel být moc vděčný, protože k brance soupeře se dostával složitě a s velkými problémy. Naopak prudká střela exsparťana Šimůnka řádně prověřila Koubka. Dukla také postupně převzala iniciativu a z tribun se začal ozývat pískot.

Velké sparťanské trápení pokračovalo i po přestávce. Néstor z voleje branku netrefil, a když po Šuralově střele a Radově zákroku mohl V. Kadlec v klidu dorážet do prázdné, vysoko přestřelil.

Dukla cítila šanci, po Miloševičově ráně do šibenice udržel letenské akcie gólman Koubek. Při Štetinově tutovce mu musel pomoci Šural.

V nastavení mohl tři body pojistit Konaté, ale Rada ho vychytal. Sparta s vypětím všech sil zvítězila.

Fotbalová liga - 19. kolo:
Sparta Praha - Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 5. Šural. Rozhodčí: Hrubeš - Vysloužil, Arnošt. ŽK: Sáček, Lafata - Tetour. Diváci: 8936.
Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Mazuch, Hybš - Čermák, Sáček - V. Kadlec (86. Holzer), Néstor (61. Mareček), Šural - Lafata (75. Konaté). Trenér: Požár.
Dukla: Rada - Kušnír (72. Brandner), Štetina, Šimůnek, Podaný - Bezpalec (83. Edmond), Hanousek, Tetour (79. Bilovský) - Miloševič, Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: