Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 1:0Dvě minuty před koncem šlágru zužitkoval Frydrych početní převahu a mohl slavit - dvakrát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
88. Frydrych 1 : 0
Záznam online reportáže

zp, dosSport.cz

Dvacet minut trvající početní převaha nakonec Slavii v šlágru jara přece jen vykoupila a přiblížila ji k vysněnému titulu. Nebo spíše vyloučený plzeňský Řezník a domácí Frydrych ji vykoupil. Dvě minuty před koncem totiž po rohovém kopu přece jen hlavou dopravil míč za Kozáčikova záda, takže Pražané slavili. Výhru i první příčku, kterou si ziskem tří bodů upevnili a o níž ji Plzeň nepřipraví, ani kdyby vyhrála odložený zápas na Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie děkují fanouškům po vítězství nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Plzeň po prohře se Slavií

Slavia po výhře nad Plzní

Trenér Slavie Šilhavý o výhře nad Plzní

Dvě slepené minuty krátce po přestávce mohly šlágr jara zachránit a také rozhodnout.

Nestalo se.

Škoda sice prokličkoval mezi obránci a na zem si položil i gólmana Kozáčika, jeho lob byl však tak nadýchaný a lehoučký, že do brány vůbec nedoletěl.

Stoper Deli byl na rozdíl od Škody připraven se pár desítek vteřin poté do míče opřít pořádně. Po faulu na Hušbauera a následném trestném kopu číhal u tyče Kozáčikovy brány, ale nakonec na balón nedosáhl, takže ani z této šance nebylo nic.

Duel o první příčku tudíž dál pokračoval za bezgólového stavu, v němž si do přestávky vyloženě libovala obě mužstva.

I proto víc než fotbal bavily v úvodních pětačtyřiceti minutách povely, jaké kartóny si mají slávističtí fanoušci připravit, kdy je zvednout a jak je rozložit.

Dalo se sice čekat, že šlágr jara nenaplní očekávání, ale že bude servírovat oboustrannou bídu, přece jen překvapilo. Ani jedno mužstvo se nikam nehrnulo, opatrnost, taktizování a zoufalá snaha neudělat chybu byla povýšena nade vše, takže skutečně jen imperativy, aby se domácí fanoušci po patnácti minutách postavili a zvedli nad hlavy nápis Věčná Slavia, snad mohl pobavit.

Teprve když se první půlhodina začala naplňovat, zahrozil po nedorozumění v obraně hostů hlavičkující Škoda. Kozáčika sice přehodil, ale bránu netrefil, proto víc vzrušilo Eden zranění plzeňského kapitána Hubníka a přesilovka, kterou Pražané pár minut hráli a díky níž alespoň na chvíli přitiskli soupeře k šestnáctce.

Gól nedali a ani šanci si nevytvořili, ale víc odvahy v sobě našli. Sebevědomí také, a i proto začali Plzeň po změně stran přehrávat.

Dvě příležitosti krátce po přestávce však přišly vniveč, a proto měla být rozhodujícím momentem 71. minuta, kdy musel po druhé žluté ze hřiště Řezník a Slavia začala hrát dvacetiminutovou přesilovku.

Vycítila svou šanci, takže po Mešanovičovi přišel na hřiště i Tecl, aby ofenzívu ještě víc posílil. Tlak domácích skutečně sílil a gradoval, ale když sudí neodpískal ruku v šestnáctce a Mešanovič spálil obrovskou příležitost, zdálo se, že Plzeň to nejhorší přečkala.

Omyl, nepřečkala. Dvě minuty před koncem po rohovém kopu dopravil přizvednutý míč za Kozáčikova záda hlavičkující Frydrych, takže mohl slavit.

Samozřejmě gól, díky němuž Slavia po patnáctém zápase v řadě bez prohry udělala hrozně důležitý krok za vysněným titulem, ale zároveň i narození dcerky Michaely, která přišla na svět přžed pár dny.,

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branku: 88. Frydrych. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Hušbauer, Sýkora - Řezník, Hořava, Limberský, Bakoš, Zeman. ČK: 71. Řezník. Diváci: 19 084.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Hušbauer (90.Ščuk), Ngadeu - Sýkora, Barák (69. Mešanovič), Zmrhal (81. Tecl) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada, Hrošovský - Petržela (764. Matějů), Hořava, Zeman (86. Kovařík) - Krmenčík (69. Bakoš). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: