Hlavní obsah

Florida je v krizi a trenér se pustil i do Jágra: Nemá tolik prostoru, ale musí ukázat víc!

Sunrise/Praha

Skoro by se ani nechtělo věřit, že je to ten samý tým, který v polovině února při venkovní šňůře vyhrál všech pět zápasů a soupeře válcoval. Ty časy jsou dávno pryč! Hokejisté Floridy v NHL prohráli šest z posledních sedmi duelů (z toho pět v domácím prostředí), čímž si pořádně zkomplikovali boj o play off, na které nyní ztrácejí čtyři body. Situace je vážná a trenér a generální manažer Panthers Tom Rowe dává najevo svou nespokojenost. A zkritizoval i útočníka Jaromíra Jágra.

Foto: Robert Mayer, Reuters

Jaromír Jágr (68) z Floridy se snaží zakončit před brankářem New Yorku Rangers Henrikem Lundqvistem (30).

Článek

Po víkendové porážce Panterů s Dallasem se Rowe před novináři až nezvykle otevřeně pustil do útočníka Reillyho Smithe, jemuž vyčítal slabiny při hře v defenzivě. Po úterním dopoledním rozbruslení před soubojem s New Yorkem Rangers pak došlo i na Jaromíra Jágra.

Hvězdný český útočník neprožívá tak povedenou sezónu jako tu loňskou, v níž nastřílel 27 branek a přidal 39 asistencí. Nyní vstřelil gólů jen dvanáct.

„Posledních dvacet zápasů už se hrají zápasy jako v play off a soupeři tak Jágrovi věnují daleko větší pozornost. Víc si ho všímají, těsněji ho brání, takže už nemá tolik prostoru, jako měl v říjnu, listopadu a prosinci," říkal Rowe pár hodin před úterním zápasem s Rangers.

Když se na začátku února vrátili po zranění Jágrovi parťáci Huberdeau s Barkovem, elitní útočná formace Panterů znovu začala šlapat. Jenže v posledních zápasech už spolupráce tolik nefunguje.

Jágr s Barkovem a Huberdeauem musejí být nejlepší

Zatímco Barkov a Huberdeau zaznamenali po zranění ve 14 zápasech shodný počet 12 bodů, Jágr jich za stejné období zapsal o polovinu méně. „Musí svou hru přizpůsobit a ukázat trochu víc," žádá Rowe po legendární 68.

„Jeho lajně s Barkovem a Huberdeauem, jsem v neděli řekl, že jsou ok, ale že oni musejí být našimi nejlepšími hráči. Tak uvidíme, jestli to proti Rangers dokážou," byl zvědavý hlavní trenér.

Jenže elitní řada vyšla naprázdno a Florida nakonec prohrála 2:5. „Abych byl upřímný, tak kluků mi bylo líto. Makali a dělali všechny věci, které jsme po nich chtěli. Ta snaha tam byla, ze střídačky byla jasně vidět. Stejně jako frustrace hráčů, že to nejde," musel uznat Rowe.

„Není to tak, že by kluci dělali chyby naschvál. Pořád jsme mladý tým, který se učí, jak hrát proti opravdu dobrým soupeřům a jak proti nim vyhrávat," uvědomuje si hlavní kouč Panthers.

Reklama

Související témata: