Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 1:5Stav série 2:1Vondrka s Humlem řídili kanonádu v Boleslavi a udrželi Piráty nad vodou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Vondrka 0 : 1
15. Skokan 0 : 2
16. Vondrka 0 : 3
37. Orsava 1 : 3
40. Poletín 1 : 4
47. Huml 1 : 5
Záznam online reportáže

Ještě nás neodepisujte, pořád s námi počítejte! Takový vzkaz vyslali hokejisté Chomutova, kteří po dvou domácích debaklech dokázali ve třetím duelu předkola play off extraligy díky třem brankám vstřeleným v první třetině uspět v Mladé Boleslavi, kde nakonec triumfovali 5:1. Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl kapitán hostů Michal Vondrka, Ivan Huml zaznamenal branku a tři asistence. Druhý pokus na ukončení série a postup do čtvrtfinále budou mít Středočeši v pátek znovu na domácím ledě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Chomutova, zleva autor třetího gólu Michal Vondrka a Jan Rutta.

Článek
Fotogalerie

Kouč Vladimír Růžička nenechal proti druhému utkání série v sestavě Pirátů kamen na kameni a změn doznaly všechny čtyři útoky. A Severočechům korekce pomohly. V úvodu přečkali tlak domácích a tutovky Orsavy s Žejdlem a pak převzali iniciativu.

V desáté minutě vypálil Vondrka při první přesilovce Chomutovských pod horní tyčku a otevřel skóre. Kapitán a nejproduktivnější hráč Pirátů v základní části tak potvrdil, že se mu v této sezóně na ledě Mladé Boleslavi mimořádně daří, skóroval tam v každém ze tří zápasů.

V 15. minutě navíc hned po vyhraném buly v útočném pásmu překvapil domácího gólmana Maxwella bekhendem Skokan a bylo to 0:2. A když za dalších 47 vteřin Žejdl katastrofální rozehrávkou namazal přímo na hůl Vondrkovi, měli hosté už tříbrankovým náskok.

Naděje po Orsavově parádě trvala necelé tři minuty

Růžičkova družina se poté pochopitelně stáhla a soustředila se na pozornou defenzívu, což jí dlouho vycházelo. Jenže ve 37. minutě předvedl opravdovou parádu Jakub Orsava. Ve vlastním obranném pásmu se zmocnil kotouče, ladně prokličkoval přes všechny soupeře a ranou mezi Lacovy betony dal domácím naději.

Ta ovšem netrvala ani tři minuty. Vyloučeného Látala doplnil na trestné lavici Hyka a Chomutov měl k dispozici 53 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. V té sice na Maxwella vůbec nevystřelil, v pokračující klasické převaze ale Poletín střelou mezi betony vstřelil čtvrtý gól hostů.

Severočeši i ve třetí třetině nemilosrdně trestali fauly Mladoboleslavských. Při trestu Šticha uspěl dorážející Huml, Vondrka si připsal už třetí kanadský bod a hosté mohli být definitivně v klidu. Výborného družina se snažila alespoň o kosmetickou korekci, Klepiš trefil při přesilovce pět na tři tyčku.

Čtyři minuty před koncem Skinner tvrdě dohrál u mantinelu Orsavu, který otřesený zamířil rovnou do kabiny. Na kanadského obránce chtěl vystartovat domácí bek Štich, rozhodčí ho ale udrželi a navrch mu udělili dvě minuty za nesportovní chování.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 37. Orsava (Musil, Kučný) - 10. Vondrka (Huml), 15. Skokan (Huml), 16. Vondrka, 40. Poletín (Huml, J. Mrázek), 47. Huml (Vondrka, Rutta). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:3. Diváci: 4037. Stav série: 2:1.
Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Štich, Kurka, Jan Hanzlík, Hrdinka, Kučný, Bernard - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - L. Pabiška, Vampola, Pospíšil. Trenéři: F. Výborný a Žabka.
Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Skinner - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: