Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 2:3Hokejisté Olomouce vyhráli na ledě posledních Pardubic, dvakrát se trefil Eberle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Eberle 0 : 1
26. Nahodil 1 : 1
40. Holec 1 : 2
53. Eberle 1 : 3
54. Nahodil 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli na ledě Pardubic 3:2 a připsali si první výhru ve skupině o umístění na 11. až 14. místě. Pardubice naopak na vítězství čekají, v normální hrací době neuspěly jedenáctkrát v řadě a jejich ztráta na předposlední Karlovy Vary je již jedenáctibodová. Olomouc se v zápase rychle ujala vedení a pak dokázala zareagovat i na pardubické vyrovnání. Vítěznou branku vstřelil v 53. minutě dvougólový Jan Eberle. Dvakrát se trefil také pardubický Lukáš Nahodil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Olomouce se radují z výhry.

Článek

Ačkoliv ani jednomu týmu reálně o nic nešlo, nasadili pardubičtí trenéři do hry kompletní sestavu. Lépe ale od začátku bruslili hosté a už ve třetí minutě se v přesilovce po Eberleho teči dostali do vedení. To mohli postupně navýšit Holec a Burian, ale ti na brankáře Růžičku nevyzráli. Jednu z ojedinělých šancí Dynama nezužitkoval Starý. Se skóre následně nepohnula ani čtyřminutová přesilovka Olomouce.

Dynamo mělo na začátku druhé třetiny k dispozici 79 vteřin převahy pět na tři, ale nic vážnějšího nevyprodukovalo. Vyrovnání tak zařídil až ve 26. minutě Nahodil, který se proháčkoval přes dva soupeře a trefil horní roh branky. Od té chvíle se ale oba týmy ve finální fázi trápily a šancí rapidně ubylo. Až v závěru druhé části si Pardubice vytvořily soustavný tlak, ale gól z něj ani při Rolinkově velké šanci nevytěžilo. Naopak vteřinu před druhou sirénou proměnil brejk střelou pod horní tyč Holec.

Pardubičtí hráči se snažili aktivní hrou ztrátu rychle stáhnout, ale ačkoliv trávili hodně času v útočném pásmu, do větších šancí se prakticky nedostávali. V 53. minutě navíc skákavý kotouč poslal z otočky do branky Eberle a výrazně přiblížil Olomouc k výhře. Dynamo však zápas nevzdalo a přesně šest minut před koncem třetí třetiny srovnal v přesilovce Nahodil. Srovnat už Dynamo nezvládlo, a to ani při závěrečné hře bez brankáře. Olomouc tak vyhrála čtvrtý z posledních pěti duelů.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Nahodil (Rolinek, Schaus), 54. Nahodil (P. Sýkora, Trončinský) - 3. Eberle (Škůrek, Roman Vlach), 40. Holec (Macuh), 53. Eberle (Škůrek, Burian). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3228.
Pardubice: Martin Růžička - Chaloupka, Trončinský, Ovčačík, Schaus, Ščotka, Nedbal - P. Sýkora, Rolinek, Nahodil - J. Sýkora, Tomášek, Hubáček - Bárta, T. Kaut, Starý - M. Beran, Poulíček, M. Kaut - Špirko. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Roman Vlach, Burian - T. Miküš, Holec, Laš - Fořt, P. Mrázek, Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: