Hlavní obsah

Zlín - Slovácko 1:1Derby končilo smírně, Zlín už šest kol nevyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Navrátil 0 : 1
41. Beauguel 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína remizovali ve 20. ligovém kole v moravském derby se Slováckem 1:1. Oba celky tak ukončily svoji jarní sérii bez vstřeleného gólu. Vedoucí branku Slovácka dal v 16. minutě Jan Navrátil, vyrovnávací trefu zaznamenal v 41. minutě Jean-David Beauguel. Zlín už šest kol nevyhrál a může přijít o čtvrté místo v tabulce. Slovácko naopak pošesté za sebou neprohrálo a na jaře i ve čtvrtém duelu remizovalo.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Vlevo zlínský Jean-David Beauguel, autor gólu na 1:1 v utkání se Slováckem.

Článek

Trenér Levý, který se vrátil po vypršení disciplinárního trestu opět na lavičku Slovácka, se musel obejít bez nemocného útočníka Koného a jen mezi náhradníky byl lehce zraněný Tetteh.

Zlín propásl už v desáté minutě příležitost ukončit dlouhou bezgólovou sérii. Po faulu Šumulikoského na Traorého těsně před pokutovým územím Gajič z přímého kopu netrefil branku.

Aktivněji hrající Slovácko vytěžilo z územní převahy v 16. minutě úvodní branku. Havlíkův centr z levé strany domácí stoper Gajič přizvedl hlavou, brankář Dostál stačil míč jen vyrazit před Navrátila, který jej pohotově vrátil do sítě a dal první gól po zimním příchodu do Slovácko. Tým z Uherského Hradiště skóroval v lize po 294 minutách.

Po inkasované brance upadl Zlín do herního útlumu. Jen s obtížemi se prosazoval ve středu pole a do šancí se dlouho nemohl dostat. Až ve 25. minutě zahrozil Holík, jeho střela ale mířila přímo do rukou brankáře Heči.

Teprve v závěru poločasu se Zlín probral. Po Pazderově centru z pravé strany Beauguel hlavou vyrovnal a ukončil dlouhou sérii "Ševců" bez vstřelené branky, která trvala 491 minut.

Po změně stran mělo více ze hry Slovácko. Těžilo z přesnější kombinační souhry, která ale končila před soupeřovým vápnem. Zlín se herně trápil, doplácel na nepřesnosti ve středu pole a měl jen záblesky rychlých protiútoků.

Teprve v závěrečných deseti minutách měli domácí dvě gólové šance. Obě založil aktivně hrající obránce Pazdera. Po jeho centrech z pravé strany nejdříve zcela volný Beauguel hlavičkoval vedle a vzápětí Fantišovu hlavičku Heča stačil akrobatickým zákrokem vyrazit. Navzdory závěrečnému tlaku už Zlín vítězství na svou stranu nestrhl.

20. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)
Branky: 41. Beauguel - 16. Navrátil. Rozhodčí: Jílek - Antoníček, Kotalík. ŽK: Pazdera, Gajič - Šumulikoski, Civič, Zajíc. Diváci: 5211.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Živulič, Traoré, Holík (79. Kopečný) - Diop (79. Fantiš), Beauguel. Trenér: Páník.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Machalík (88. Biolek), Daníček, Havlík - Zajíc (90. Rada). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: