Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 1:0Letenští odpadávají ze hry o titul, další políček jim vyťal Brazilec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Da Silva 1 : 0
Záznam online reportáže

Až devět bodů na vedoucí Slavii mohou po 20. ligovém kole ztrácet fotbalisté pražské Sparty. Jarní mizérii protáhli porážkou 0:1 v Mladé Boleslavi, o niž se svým gólem postaral brazilský stoper Da Silva. Zatímco Sparta prohrála v městě automobilů poprvé od dubna 2012, Středočeši se dočkali prvního vítězství po dlouhých devíti kolech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček ze Sparty Praha (vpravo) a Douglas Da Silva z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Tři změny v základní sestavě proti upachtěné výhře nad Duklou udělali trenéři Sparty. Lafata stál kvůli žlutým kartám, Holek měl zdravotní problémy a Néstor usedl jen na lavičku. Místo nich nastoupili Michal Kadlec, Konaté a Mareček, který si také jako služebně nejstarší hráč Pražanů navlékl kapitánskou pásku.

Jen svému brankáři museli sparťani děkovat, že po dvaceti minutách neprohrávali o dva góly. Hned v 7. minutě musel Koubek vytasit skvělý zákrok proti Valentovi, který po rohu zamířil po zemi parádně k tyči. Také Fleišmanova hlavička zblízka pak byla gólová, ale brankář byl znovu na místě.

Přišla i třetí velká šance domácích, Da Silva měl po Přikrylově rohu ideální pozici, ale hlavičkoval těsně nad. Až v závěrečné části první půle Sparta zvedla hlavu. Ve 30. minutě chtěla penaltu, když Pauschek kopl Konatého, hrálo se však dál. Pořádnou šanci měl v samém závěru právě Konaté, jenže v nadějné pozici trefil jen před sebou stojícího Fleišmana...

Letenští museli něco změnit, a tak o přestávce přikročili ke dvojnásobnému střídání. V šatně zůstali mladíci Sáček a Čermák, místo nich nastoupili Vácha a Néstor. Sparta byla v úvodu druhé půle aktivnějším týmem, Karavajevův centr způsobil v šestnáctce Boleslavi zmatek, ale V. Kadlec se k zakončení nedostal.

Gól ze standardky ale Spartu usadil. Na Marešův roh si naběhl Da Silva, brankář Koubek sáhl na malém vápně do prázdna a brazilský stoper ho hlavou překonal.

Deset minut před koncem vývoj zápasu neunesli sparťanští vlajkonoši, jejichž výtržnosti utkání na čas přerušily.

Fotbalová liga - 20. kolo:
FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka: 68. Da Silva. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pospíšil. ŽK: M. Vukadinovič - Šural, Mazuch. Diváci: 4928.
Ml. Boleslav: Šeda - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Mareš (77. M. Vukadinovič), Valenta (90.+4 Čmovš) - Jánoš, Přikryl, Fabián - Železník (61. Magera). Trenér: Svědík.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Hybš - Sáček (46. Vácha), Mareček - Konaté, Čermák (46. Néstor), Šural - V. Kadlec (76. Holzer). Trenér: Požár.

Reklama

Související témata: