Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 5:3Pardubice vyhrály nad Karlovými Vary a slaví první domací výhru za tři body od konce listopadu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Dušek 0 : 1
6. Stloukal 0 : 2
8. P. Sýkora 1 : 2
29. Sýkora 2 : 2
34. Kaut 3 : 2
40. Rachůnek 3 : 3
47. Zadina 4 : 3
54. Nahodil 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili ve 3. kole skupiny o umístění v extralize Karlovy Vary 5:3. Dynamo otočilo duel ze stavu 0:2 a vyhrálo za tři body poprvé od 29. ledna, kdy dobylo led vedoucího Liberce po výsledku 6:3. Na tříbodovou výhru v domácím prostředí čekali Východočeši dokonce od 25. listopadu. Pardubičtí nyní ztrácí na Energii v tabulce osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic se radují z gólu

Článek

Zápas týmů, které se spolu už jistě utkají také v nadcházející baráži, začaly lépe Karlovy Vary a v šesté minutě vedly už o dvě branky. Pomohly jim k tomu chyby pardubické defenzívy, po nichž se prosadili nejprve Dušek a poté i Stloukal. Dynamu pomohla zpátky do hry dvojnásobná přesilovka a gólová rána Petra Sýkory, ovšem další velké šance znovu počítali hosté. Hübl musel zneškodnit příležitosti Beránka a Fleka.

I Karlovy Vary dostaly ve druhé třetině k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a dvě dobré možnosti nevyužil Flek. A tak se ke slovu dostali domácí. Petra Sýkoru ještě vychytal skvělým zákrokem Závorka, ale Ján Sýkora už v přesilovce pálil z mezikruží přesně. "Začali jsme zápas dobře, dali jsme dva rychlé góly, ale pak jsme Pardubicím nabídli moc přesilovek a soupeř je využil," připustil hostující kouč Jan Tlačil.

Dynamo přidalo a zásluhou blafáku Tomáše Kauta dokonce ve 34. minutě otočilo skóre. "Pepa Zajíc mi to tam hezky přihrál, tak jsem zkusil blafák a vyšlo to. Nebyla to žádná specialita. Přece jen moc gólů nedávám, takže jsem za tenhle jeden hodně rád," nezastíral útočník Tomáš Kaut.

Radost domácím však vydržela jen do závěru druhé části, kdy se prosadil Rachůnek.

Pardubice si vedení zpět vzaly ve 47. minutě po přečíslení a zakončení Zadiny. A to ještě samostatný únik neproměnil Nahodil. Pardubický centr si spravil chuť při přesilovce v 54. minutě, kdy se trefil z mezikruží a přiblížil Dynamo k výhře. Když pak Karlovy Vary nevyužily přesilovou hru, bylo prakticky rozhodnuto. Na konečném stavu 5:3 a teprve druhé výhře Pardubic v posledních 12 utkáních nic nezměnila ani velká šance Beránka.

"Ani si nedovedete představit, jak jsem za hráče šťastný, že jsme konečně vyhráli za tři body. V šesté minutě by si asi na nás nikdo nevsadil, protože jsme udělali dvě hrubé chyby a opět prohrávali. Strašně si cením toho, že jsme dokázali výsledek otočit, ačkoliv jsme dostali další smolný, spíše vlastní gól na 3:3. Dobře jsme osvěžili sestavu mladými hráči, na kterých byla vidět velká chuť," ocenil trenér vítězného celku Miloš Holaň.

Jeho slova potvrdil i Kaut. "Je to pro nás hodně důležité vítězství, protože jsme nevyhráli ani nepamatuji. Budeme chtít vyhrát i zbývající tři zápasy v play out, i když o nic nejde, ale baráž bude o hlavě a není dobré tam jít s porážkami," zdůraznil domácí forvard.

3. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. P. Sýkora (Rolinek, Trončinský), 29. J. Sýkora (Nedbal, Zajíc), 34. T. Kaut (Zajíc, F. Zadina), 47. F. Zadina (T. Kaut, M. Beran), 54. Nahodil (Rolinek, Trončinský) - 3. Dušek (Mikulík), 6. Stloukal (Flek), 40. T. Rachůnek. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Flegl, Kotlík. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. Diváci: 3024.
Pardubice: J. Hübl - Trončinský, Ovčačík, Chaloupka, Nedbal, Ščotka, Havlík, od 21. navíc Zajíc - P. Sýkora, Poulíček, Rolinek - J. Sýkora, M. Kaut, Tomášek - M. Beran, Nahodil, Hubáček - F. Zadina, T. Kaut, Panna - Špirko. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Baránek (34. Weinhold), Harant, Rýgl, Benák - Mikulík, Dušek, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Harkabus, O. Beránek - Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata: