Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 2:3Stav série 0:1Litvínov vstoupil do čtvrtfinále lépe, v Hradci Králové bral těsnou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kukumberg 1 : 0
19. Válek 1 : 1
32. Lukeš 1 : 2
51. Martynek 1 : 3
60. Džerinš 2 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Litvínova uspěli v úvodním utkání čtvrtfinálové série na ledě Hradce Králové, kde slavili výhru 3:2. Verva otočila stav z 0:1 na 3:1 a vedení udržela, výsledek už pouze zkorigoval 20 vteřin před koncem Andris Džerinš. Série na čtyři vítězné duely pokračuje v úterý v 17:20 opět na východě Čech.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký brankář Patrik Rybár se snaží zasáhnout během čtvrtfinále play off hokejové extraligy s HC Verva Litvínov. Před brankou bojují Kristian Reichel z Litvínova a Martin Pláněk z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Jako první zahrozil domácí Picard, ale Litvínov se ubránil následně i při Gerhátově vyloučení, při kterém nebezpečné vypálil Bednář. V páté minutě mohl otevřít skóre hostující Martynek, který se po buly ocitl sám před Rybárem, ale nepřekonal jej.

Z vedení se radovali o tři minuty později domácí. Bednář po objetí branky uvolnil mezi kruhy Kukumberga, jenž bekhendem prostřelil Januse. Následovala série dalších šancí Mountfieldu, ale Litvínov odolal.

Hradec Králové se pak ubránil při Šimánkově trestu, při kterém tečoval puk těsně mimo Rybárovy branky Jurčík. V 19. minutě už se hosté radovali z vyrovnání, když po Kubátově střele dorazil puk do prázdné branky Válek.

V úvodu druhé dějství domácí odolali při Dejově trestu a Litvínov zase při Kubátově pobytu na trestné lavici. Hrálo se dlouho bez velkých šancí, až v polovině utkání mohl v dobré pozici vystřelit Lukeš, ale zvolil pokus o přihrávku, který nevyšel.

Chuť si ale spravil v 32. minutě. Ve vlastním oslabení se po špatném střídání domácích zmocnil v obranném pásmu puku a přečíslení dvou na jednoho vyřešil sám střelou nad Rybárovu lapačku. Další šanci hostů měl Hübl a při Dietzově trestu čelil Rybár střelám Filipa Pavlíka, Guly a Lukeše.

Když domácí v úvodu třetí třetiny přečkali zbytek oslabení, vypálil vzápětí z mezikruží nebezpečně Červený. Po Bednářově akci se nedostal k zakončení před odkrytou brankou Knotek. Na druhé straně se pokoušeli zvýšit Jurčík a Filip Pavlík. Při Skleničkově vyloučení hosté také odolali a tvrdou ránou prověřil Januse Newton.

Pak po Pavlasově přihrávce nepřekonal Januse u levé tyče ani Picard a Litvínov v 51. minutě zvýšil náskok. Rybár vyrazil pokus Karla Pilaře z poloviny hřiště před sebe a Martynek z dorážky upravil na 3:1 pro Severočechy. Snaha Hradce Králové přinesla změnu stavu až 20 vteřin před koncem, ale Džerinšova trefa už prohru domácích neodvrátila.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Kukumberg (Jaroslav Bednář, Gregorc), 60. Džerinš (Köhler, Šimánek) - 19. Válek (Kubát, J. Doležal), 32. Lukeš, 51. Martynek (K. Pilař, Z. Sklenička). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 0:1.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pavlas - Červený, Džerinš, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Litvínov: Janus - Kubát, Sörvik, Gula, F. Pavlík, K. Pilař, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Válek, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec