Hlavní obsah

Sparta - Brno 2:3 PPStav série 0:2Další obrat Komety! Brno rozhodlo v prodloužení a na Spartě vyhrálo i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Řepík 1 : 0
15. Nečas 1 : 1
17. Kumstát 2 : 1
45. Mallet 2 : 2
64. Kováčik 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Opět museli na Spartě dotahovat náskok domácích a zase to hokejisté Brna zvládli, byť tentokrát až po prodloužení! Kometa ve druhém čtvrtfinálovém utkání play off zvítězila v pražské O2 areně 3:2, když vítězný gól obstaral v 64. minutě Kováčik. Moravané tak vedou v sérii 2:0 na zápasy a nyní navíc budou mít dvakrát k dispozici výhodu domácího prostředí, poprvé v pátek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Brna Jozef Kováčik oslavuje vítězný gól na 3:2 v prodloužení proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Sparta se musela obejít bez distancovaného obránce Nedomlela, místo něhož naskočil Barinka, Smejkala pak zase ve druhém útoku nahradil Ihnacak. Kometě zase oproti pondělnímu úvodnímu duelu scházel forvard Vincour.

Pražané sice neměli tak snový úvod jako o den dříve, přesto se do vedení opět rychle dostali. Na začátku sedmé minutě totiž hosté propadli v útočném pásmu, Cingel dlouhým pasem našel Řepíka, jenž z vrcholku pravého kruhu střelou nad Čiliakův beton otevřel skóre.

Hned o pár vteřin později mohl vyrovnat Gulaši, jeho dělovka ale skončila na břevně Pöpperleho svatyně. Branková konstrukce následně zachránila i Kometu po šikovné teči Hlinky a Vrána pak z bezprostřední blízkosti nedokázal dotlačit kotouč za Čiliakova záda.

Forman se z kiksu vykoupil

Ofenzivní partie z obou stran dál pokračovala. V patnácté minutě Sparta doplatila na mizernou rozehrávku Formana, ten totiž trefil jen hůl Zohorny, od níž se puk odrazil k Nečasovi a osmnáctiletý mladíček si počínal jako zkušený mazák a s ledovým klidem trefil mezeru mezi betony Pöpperleho.

Za necelé dvě minuty se o všem Forman ze svého kiksu vykoupil. Jako uragán se totiž prohnal po pravém křídle, aby pak milimetrově přesným bekhendovým pasem našel Kumstáta, jenž vrátil Pražanům vedení. Vytáhlý útočník tak stylově oslavil svůj 249. zápas v řadě, čímž vyrovnal klubový rekord.

V samém závěru první třetiny mohlo být znovu vyrovnáno, po ráně Ondřeje Němce Pöpperlemu podruhé v utkání pomohla tyčka. Po první změně stran tempo přeci jen opadlo, ale Kanaďan Mallet byl blízko druhému gólu Komety, jenže v sólovém úniku ani nadvakrát nespěl. Na konci druhé části hry se Brno muselo 75 vteřin bránit ve třech proti pěti, kritický okamžik ale přečkalo.

Sparta zase v hlubokém útlumu

A po necelých pět minutách třetí periody samo udeřilo, navíc v oslabení. Mallet, jenž v pondělí rozhodl vítězným gólem, se už totiž v dalším nájezdu proti Pöpperlemu nemýlil. A se Spartou mohlo být ještě hůř, kdyby Eratovi naopak v přesilovce Komety nepřeskočil před odkrytou brankou puk přes hokejku či kdyby Vojtěch Němec z bezprostřední blízkosti lépe mířil.

Kalousův tým byl v té době v hlubokém útlumu, stejně jako v pondělí ve třetí třetině vypadl z role, čehož Brňané využívali. Definitivní políček mohl Spartě zasadit v 59. minutě Kvapil, v přesilovce ale přestřelil. A tak se šlo do prodloužení. Z něj uběhly jen tři minuty a šest skeund, když po vyhraném buly vypálil Kováčik a zajistil Kometě druhou výhru v sérii.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (Cingel), 17. Kumstát (Forman, Pech) - 15. Nečas (H. Zohorna), 45. Mallet (J. Hruška), 64. Kováčik (Zaťovič). Rozhodčí: Hribik, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 13 303. Stav série: 0:2.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Eminger, Švrček, Gernát, Kalina, od 41. navíc Barinka - Řepík, Vrána, J. Hlinka - Klimek, Ihnacak, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Veber a Moták.
Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, Dočekal, J. Káňa - Brabenec. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Haken a Pešout.

Reklama

Související témata: