Hlavní obsah

Ligové milníky: Jako brankář dám určitě gól! A Zlámal opravdu přepsal historii

Dlouhou sérii 716 minut bez vstřeleného gólu sice hned po pár vteřinách ukončili, přesto derby s Duklou prohráli. Každá trefa je pro klokany nad zlato, proto hrají o záchranu. Mohou už jen vzpomínat, jak jejich brankář předloni ve vzájemném duelu skóroval. Právě unikátnímu gólu Zdeňka Zlámala je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Zpátky v čase - Zlámal přepisuje ligové dějiny

 
Článek
Fotogalerie

Srpen 2015. Gólman klokanů se stal prvním a dodnes jediným brankářem v soutěži, který skóroval ze hry.

„Byl to můj sen. Vždycky jsem chtěl jako brankář vstřelit gól. Všem svým kamarádům a známým jsem prohlašoval, že ho jednou dám. Úžasný pocit, když se to splnilo," usmívá se Zdeněk Zlámal.

Dukla na Julisce do půle vedla 2:0, Bohemka ovšem po přestávce snížila a v závěru šturmovala za vyrovnáním. Proto se před branku soupeře přesunul i gólman. První roh ještě minul, při druhém už přesnou hlavičkou vyrovnal. Splnil si klukovský sen a v extázi uháněl skotačit pod kotel fanoušků.

„Trenér Pivarník mě poslal na roh. Nikdy před tím to neudělal a já už na něj byl trochu naštvaný. Věřil jsem si, že gól dám. Předem jsem plánoval, že až se jednou trefím, udělám na oslavu přemet. Jenže když se sen naplnil, zapomněl jsem na něj. Jestli dám ještě druhý gól, tak tam přemet vyšlu," ujišťuje Zlámal.

Reklama

Související témata: