Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 3:5Stav série 3:2Plzeň senzačně otočila zápas v Liberci a vynutila si pokračování série

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lev 0 : 1
7. Valský 1 : 1
9. Bulíř 2 : 1
16. Bartovič 3 : 1
21. Indrák 3 : 2
30. Indrák 3 : 3
35. Stach 3 : 4
38. Indrák 3 : 5
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Plzně vyhráli v pátém zápase čtvrtfinále play off extraligy na ledě Liberce 5:3 a vynutili si pokračování série. Úřadující mistr sice vedl po první třetině 3:1, ale hosté čtyřmi góly ve druhé dvacetiminutovce skóre otočili a odmítli možný konec série. Hattrickem se na výhře Západočechů podílel Miroslav Indrák, skvělý výkon podal brankář Matěj Machovský. Série bude pokračovat v pátek na ledě Plzně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního plzeňského gólu Jakub Lev (vpravo) se raduje se spoluhráči z trefy do liberecké sítě během čtvrtfinále play off hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Do první šance utkání se po pár vteřinách zápasu dostal domácí Jelínek, brankáře Machovského však překonat nedokázal. A tak šla do vedení Plzeň. Vyloučení Ševce potrestal Lev, jenž překvapil Willa střelou přes obránce.

V další minutě však dostali výhodu přesilové hry i Tygři a i oni ji využili. Ševcovu ideální přihrávku mezi obránce zužitkoval Valský. I pod další gól se podepsala nedisciplinovanost hostů. Na trestnou lavici putovali Hrnka se Lvem a Liberec přesilovku pět na tři za deset sekund využil. Do vedení jej posunul Bulíř.

Dvojnásobnou početní výhodu měli poté i Západočeši, ale nevyužili ji. Jedinou příležitost měl Kubalík, Will byl ale připraven a zlikvidoval i velkou šanci Kadlece v pokračující klasické přesilovce.

V 16. minutě Bartovič potrestal plzeňskou chybu v rozehrávce a zdálo se, že bude rozhodnuto. Navíc následně mohlo být pro hosty ještě hůře, s Bulířovou gólovou šancí si ale Machovský poradil.

Machovský začal čarovat a přišel obrat

Ve druhé třetině se ale obraz hry zcela změnil a Indiáni zápas otočili. Hned ve 21. minutě snížil Indrák, a když poté v přesilové hře nedokázal vrátit domácím zpět dvoubrankové vedení Bulíř, začala se prosazovat Plzeň a zejména mimořádně střelecky disponovaný Indrák.

Jedenadvacetiletý útočník v početní výhodě ve 30. minutě vyrovnal a Wil opustil domácí branku. Trenér Pešán místo něj na led poslal Lašáka, ráz hry v této třetině to však nezměnilo. Posunout Liberec zpět do vedení mohli Valský nebo Vantuch, ani jeden z nich však Makovského nepřekonal. Zato hosté s šancemi naložili lépe. O čtvrtý gól se postaral Stach a následně dokonal hattrick Indrák.

Liberec se poté tlačil do útoku, snažil se snížit a zabránit pokračování série, narážel však na spolehlivého Machovského. Zatímco jeho počet zákroků neustále narůstal, Lašák byl bez práce. Soustavný nápor však ke snížení nevedl. V 57. minutě mohl definitivně rozhodnout Schleiss, brejk ale neproměnil. Hosty to ale nakonec mrzet nemuselo, Liberec nedokázal snížit ani při dlouhé power play.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 3:5 (3:1, 0:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Valský (Ševc, Bartovič), 9. Bulíř (R. Šimek, Radivojevič), 16. Bartovič (L. Krenželok) - 5. Lev (Indrák, Kadlec), 21. Indrák (Kratěna, D. Kubalík), 30. Indrák (D. Kubalík, Kratěna), 35. Stach (Lev), 38. Indrák (T. Svoboda). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
Liberec: Will (30. Lašák) - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, od 21. navíc Pyrochta - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Vantuch, Svačina - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Kvasnička, Pulpán, D. Sklenička - Indrák, Kratěna, T. Svoboda - Lev, Stach, D. Kubalík - M. Procházka, Preisinger, Schleiss - Hrnka, Kracík, Koreis. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: