Hlavní obsah

Liberec - Karviná 2:0Liberec slaví druhou výhru z posledních 12 kol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Bartl 1 : 0
69. Potočný 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce zvítězili v utkání 22. kola první ligy nad Karvinou 2:0. Domácí poslal do vedení ve čtrnácté minutě jejich nejlepší střelec Daniel Bartl a pojistku přidal v polovině druhé půle Roman Potočný. Slovan dosáhl na teprve druhou výhrou z posledních dvanácti kol a polepšil si v boji o udržení. Nováček z Karviné po předešlé porážce s Plzní podruhé za sebou nebodoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost Romana Potočného, autora druhého gólu Liberce.

Článek

Liberec začal velmi aktivně, k otevření skóre mu ale pomohla chyba hostující obrany. Ta na konci čtrnácté minuty nedoskočila na dlouhý nákop ze středu pole, který se odrazil od Baroše přímo k nabíhajícímu Bartlovi a ten střelou pod břevno propálil Laštůvku. Domácí záložník čtvrtým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce Slovanu.

Karviná postupně srovnala hru. Ve 28. minutě napálil za vápnem z voleje odražený balón Šisler a přízemní pokus šel jen těsně vedle. Poté hosté prováhali nadějný brejk a na druhé straně mohl udeřit Voltr, jenže po přečíslení střílel vedle.

Po změně stran nováček usiloval o vyrovnání, ale k vyloženým šancím to nevedlo. V 64. minutě měl nabito Budínský, jehož ránu v poslední chvíli zblokovala domácí obrana. Krátce nato zůstal po centru zleva ve vápně volný Kalabiška, ale v dobré pozici špatně trefil balón.

Místo vyrovnání Liberec v polovině druhé půle pojistil svůj náskok. Souček přiťukl ve středu pole míč Potočnému a za jeho dalekonosnou střelou k tyči se brankář Laštůvka jen ohlédl. Domácí útočník dal svůj první soutěžní gól v dresu Slovanu od zimního příchodu z Teplic.

V 74. minutě mohl snížit Budínský, ale domácí brankář Hladký, který mezi tyčemi nahradil zdravotně indisponovanou jedničku Dúbravku, tvrdou ránu vyrazil. Čisté konto uhájil liberecký gólman i proti šanci střídajícího Jurča, na druhé straně pálil kousek vedle Ekpai.

22. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - MFK Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 14. Bartl, 69. Potočný. Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Vlček. ŽK: Potočný - Košťál. Diváci: 3590.
Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Breite, Souček - Bartl (80. Ševčík), Potočný, Voltr (64. Ekpai) - Baroš (88. Obročník). Trenér: Trpišovský.
Karviná: Laštůvka - Moravec, Hošek, Košťál, Eismann - Janečka (76. Jurčo), Šisler - Budínský, Panák (62. T. Weber), Kalabiška (86. Puchel) - Wágner. Trenér: J. Weber.

Reklama

Související témata: