Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 1:0Rozhodla Pilíkova lahůdka, Příbram ještě dýchá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Pilík 1 : 0
Záznam online reportáže

Příbram ještě dýchá. Parádní trestný kop v podání Tomáše Pilíka znamenal body záchranářské naděje, byť spíš teoretické než faktické. Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli ve 22. ligovém kole na hřišti posledního týmu tabulky 0:1 a dál čekají na první jarní výhru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský záložník Tomáš Pilík (vpravo) na archivním snímku s Vladimírem Coufalem z Liberce.

Článek

Převahu měla sice v úvodu Bohemka, ale Příbram vsadila na brejky. Ten první zastavil včasným vyběhnutím Berkovec, při tom druhém si Rezek pomohl faulem, ale míč stejně skončil na břevně. Další šanci připravil přesným centrem od rohového praporku T. Pilík. Chalušovu hlavičku ale stihla obrana tečovat na další roh. Z něj nebylo nic. Hosté znovu převzali iniciativu, ale dopředu byli dlouhé minuty zcela bezzubí. Největší nebezpečí pro domácí branku znamenal příbramský odchovanec Mašek, ale ani on se v koncovce neprosadil.

Suchanův volej trefil Berkovce

Trvalo téměř dvacet minut, než se hosté dostali k zakončení. Jirásek to zkusil z více než dvaceti metrů a s tečovanou ránou měl Hruška hodně práce, aby ji vytáhl na roh. Vzápětí měla obrovskou šanci Příbram, když akci od Hrušky rozjel T. Pilík, Divíšek našel z levé strany v šestnáctce Suchana, ale jeho volej skonči přesně na kolenou Berkovce, který už neměl šanci zasáhnout.

Domácí dál hrozili z brejků a obrana hostí několikrát odvracela gólové nebezpečí těsně před brankovou čárou. Na druhé straně se jejich ojedinělé pokusy o zakončení nevešly ani mezi tři tyče. V závěru poločasu opadla i snaha domácích o gól. Navíc v podstatě hráli o deseti, protože Kacafírek na hrotu byl zbytečný. Více než obránci hostí mu vadil míč. Na druhé straně totéž platilo o Markovičovi.

Parádní trestňák rozhodl

Ve druhé půli Pražané domácí přitlačili, ale výsledkem byla jen Havlova hlavička z úhlu, s níž si Hruška poradil. Jeden centr za druhým létaly do příbramské šestnáctky a domácí zadáci jen odvraceli za její hranici. Když to hosté zkusili po zemi středem Kabajev po jednom souboji skončil na trávníku, ale sudí Marek pokutový kop nepískl, i když zákrok byl hodně na hraně. Obrovskou šanci měl Kuchta. Gólu však zabránil obětavý Jiránek.

A znovu platilo klasické nedáš, dostaneš. Před hranicí šestnáctky byl faulován Suchan, míč si postavil mistr trestných kopů T. Pilík a míč parádně zakroutil ke vzdálenější tyči, kam Berkovec nedosáhl. Hosté se nadechli k náporu. Znovu posílali do šestnáctky vysoké i nízko letící centry, ale bez efektu. Buď trefovali domácí zadáky, nebo míjeli vše, co jim stálo v cestě, včetně branky. Buď byla moc nízká, v jiných chvílích zase příliš úzká.

22. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branka: 68. T. Pilík. Rozhodčí: Marek - Myška, Antoníček. ŽK: Krameš, Divíšek, T. Pilík, Ayong - Krch. Diváci: 3128.
Příbram: Hruška - Tregler, Jiránek, Chaluš, Divíšek - Bazal, Suchan (83. Květ), Krameš, T. Pilík (90. Trapp), Rezek - Kacafírek (74. Ayong). Trenér: K. Tobiáš.
Bohemians: Berkovec - Hašek, Buchta (77. Nitrianský), Krch (65. Kuchta), Šmíd, Havel - Jirásek, Hubínek - Mašek, Markovič (46. Kabajev), Luts. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: