Hlavní obsah

Ligové milníky: Rudý uragán rozhodl derby a přímou bitvu o titul

Sezóna se pomalu blížila ke konci a o titulu stále nebylo rozhodnuto. Před 28. kolem si na něj brousila zuby obě pražská S, jež los svedl k přímému souboji na Letné. Bitva o Prahu i o titul dopadla nečekaně divokým výsledkem. Sparta smetla Slavii 5:1 a mohla slavit konečný triumf. Právě derby z května 2000 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Jiří Novotný vzpomíná na rudý uragán

 
Článek

Květen 2000. Bitva o titul graduje přímým soubojem na Letné.

Sešívaní potřebují vyhrát a po úvodní Dostálkově trefě jim svítá naděje. Jenže pak se strhává rudý uragán. Letenští během 14 minut obracejí skóre z 0:1 na 3:1. Po přestávce proměňují zápas ve velkou exhibici obhájce trofeje. Kapitán Jiří Novotný uzavírá skóre na 5:1 a dvě kola před koncem může Sparta slavit titul.

„Dával jsem gól hlavou, ale zápas byl zpečetěn daleko dřív. Ne vždycky se podaří takový obrat. Ke všemu doma v derby se Slavií a navrch rozhodnout o titulu. Něco nádherného," vzpomíná Novotný.

Tentokrát se derby Slavia - Sparta hraje jako šlágr 22. kola v neděli v Edenu od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: