Hlavní obsah

Jihlava - Č. Budějovice 2:1 SNJihlava zdolala České Budějovice a vede baráž o tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Vlček 0 : 1
52. Kájínek 1 : 1
65. Zeman (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Jihlavy zdolali ve třetím kole baráže o extraligu České Budějovice 2:1 po samostatných nájezdech a upevnili si vedení v tabulce. Mají náskok tří bodů před druhými Karlovými Vary i třetím Motorem. Dukla tak v součtu s první ligou porazila nejlepší tým druhé nejvyšší soutěže i popáté v sezoně. V rozstřelu o tom rozhodl Adam Zeman.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Adam Zeman z Jihlavy a brankář Budějovic Petr Kváča při rozhodujícím samostaném nájezdu.

Článek
Fotogalerie

Hosté se v úvodu ubránili při Hřebejkově vyloučení a navíc mohl v oslabení otevřít skóre Pajič. Motor byl nebezpečnější a po Fillmanově střele pomohla Dukle tyč. Po vyloučeních Diviše a Šidlíka mohli hrát hosté 49 vteřin přesilovku pěti proti třem, ale za 17 sekund ji přerušil faulem Pajič. Hosté pak odolali na přelomu prvního a druhého dějství při Vakově trestu.

V 26. minutě si vytvořil nadějnou pozici domácí kapitán Čachotský, ale minul a Kváča si poradil s následnou Semanovou dorážkou. V polovině utkání prověřil Škarka Hřebejk. Další nebezpečné pokusy ze strany Motoru vyslali Fillman a Pýcha, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle. Na druhé straně nezakončili ideálně v šancích Seman ani Skořepa a Kváča si poradil s Šidlíkovou střelou.

Bezbrankový stav prolomil až po 78 vteřinách třetí třetiny Vlček, který zblízka překonal Škarka poté, co jej po objetí branky uvolnil Hřebejk. Dukla byla blízko vyrovnání v 47. minutě při Babkově vyloučení, ale Hubáček po Divišově přihrávce v tísni před Kváčou neuspěl.

Domácí se dočkali o čtyři minuty později, když se krátce před koncem Muchova trestu prosadil ránou od modré čáry Kajínek. Prodloužení neodvrátily ani dvě přesilové hry Jihočechů po faulech Semana a Kalába. Utkání dospělo až k nájezdům, v kterých si připsal ve třetí sérii vítěznou trefu Zeman.

HC Dukla Jihlava - Motor České Budějovice 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Kajínek (Bilčík), rozhodující sam. nájezd A. Zeman - 42. F. Vlček (Hřebejk, Pýcha). Rozhodčí: Kubičík, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6200 (vyprodáno).
Jihlava: Škarek - J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža - Důras, J. Skořepa, Diviš - Jiránek, R. Hubáček, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík.
České Budějovice: Kváča - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha - M. Čermák, Pajič, Chovan - Fronk, Rob, Dostálek - F. Vlček, Vak, Hřebejk - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Reklama

Související témata: