Hlavní obsah

Č. Budějovice - Jihlava 1:2 PPJihlava uspěla i v Českých Budějovicích a vládne baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Čermák 1 : 0
47. Bilčík 1 : 1
61. Čachotský 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Jihlavy vyhráli ve 4. kole baráže o extraligu na ledě Českých Budějovic 2:1 v prodloužení, i počtvrté zvítězili a vládnou tabulce. Po 35 vteřinách nastavení dovršil obrat Dukly v utkání kapitán Tomáš Čachotský. Jihlava zdolala Motor 2:1 po samostatných nájezdech i v neděli doma a v souboji dosavadních účastníků první ligy vyhrála i v šestém vzájemném duelu v sezóně.

Foto: Tomáš Binter, ČTK

Českobudějovický Miroslav Čermák a David Kajínek z Jihlavy v souboji během utkání 4. kola baráže o hokejovou extraligu.

Článek
Fotogalerie

Přestože zápas nepostrádal v první třetině tempo, dlouho mu chyběly větší příležitosti. Defenzivy na obou stranách moc chyb neudělaly a stejně spolehlivě působili brankáři.

Poprvé se mohl radovat českobudějovický Vlček, jenž se ocitl na chvilku sám před gólmanem Svobodou. Ten však pokus útočníka domácího týmu kryl. Ve 13. minutě však už Jihočeši další šanci využili. Střelu obránce Fillmana tečoval útočník Čermák a překonal Svobodu.

Jestliže v první části byl o něco lepším týmem českobudějovický Motor, po přestávce se situace změnila. Jihlava přidala a domácí jakoby pod tlakem více znervózněli. Hned v úvodu druhé třetiny mohl vyrovnat Seman, ale k dorážce se nedostal.

Před druhou přestávkou zase byli ve velké šanci v rozmezí pár desítek vteřin dva Jihlavští. Ale obránce Říha a a ani následně útočník Zeman nedokázali překonat Kváču.

Dukla vstoupila se stejnou chutí a energií i do třetí části. Napadáním často držela soupeře v situaci, kdy nebyl schopný založit útočnou akci. Navíc Jihlava v 47. minutě vyrovnala, trefil se obránce Bilčík.

Do konce třetí části už gól nepadl a utkání muselo rozhodnout prodloužení. V něm se po pár vteřinách prosadil v koncovce útočník Jihlavy Čachotský.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1,- 0:1)
Branky a nahrávky: 13. M. Čermák (Fillman, F. Novák) - 47. Bilčík (J. Skořepa), 61. Čachovský. Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváků: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Kváča - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha - M. Čermák, Pajič, Chovan - Fronk, Rob, Dostálek - Hřebejk, F. Vlček, Šulek, - Babka, Škoda, Guman. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.
Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža - Důras, J. Skořepa, Diviš - Jiránek, R. Hubáček, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík.

Reklama