Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 2:0Zlín prohrál v Jablonci a na ligové vítězství čeká devět kol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mihálik 1 : 0
93. Mehanovič 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína prohráli v Jablonci 0:2 a čekání na prvoligové vítězství prodloužili na devět zápasů. Utkání 23. kola na Střelnici gólově otevřel v šesté minutě Ondřej Mihálik, ve třetí minutě nastavení přidal pojistku střídající Bosňan Mirzad Mehanovič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Mirzad Mehanovič z Jablonce.

Článek

V tabulce pátí "Ševci" nenavázali na středeční vítězné čtvrtfinále domácího poháru v Liberci a ztrácejí tři body na čtvrtou Mladou Boleslav. Jablonec vyhrál třetí z posledních čtyř zápasů a zůstal sedmý.

Severočeši odolali úvodnímu zlínskému náporu a v šesté minutě otevřeli skóre. Pospíšil nacentroval do šestnáctky, kde dostal hodně prostoru Mihálik a hlavou překonal brankáře Švengera. Nejlepší střelec Jablonce si připsal sedmý ligový zásah v sezóně.

Hosté mohli brzy odpovědět, ale Diop efektním kopem přes hlavu trefil jen horní síť. Do jablonecké branky se poté nevešla ani Jugasova hlavička. Přesnost však chyběla i Severočechům, protože těsně před koncem první půle Mihálik zblízka z voleje přestřelil.

Do první větší šanci druhé půle se v 51. minutě dostal hostující Vukadinovič, jehož ránu z úhlu vyrazil gólman Hrubý. Na druhé straně měl na hlavě druhou branku střídající Mehanovič, ale zamířil do tyče.

Poté dvakrát zahrozil Fastav. Nejprve Vukadinovičovu dělovku Hrubý výborně vytáhl na roh a z něho Traoré trefil opět tyč. Náskok Jablonce mohl v 70. minutě po rohu navýšit Beneš, ale jeho hlavičku zneškodnil Švenger.

Zlínští v závěru zariskovali a na rohový kop poslali i svého brankáře. Míč se však dostal k Benešovi, který vyslal do sóla Mehanoviče a ten ve třetí minutě nastavení s míčem v poklidu doběhl až do prázdné branky. Jablonec tak v nejvyšší soutěži se Zlínem neprohrál pošesté za sebou.

23. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 6. Mihálik, 90.+3 Mehanovič. Rozhodčí: Proske - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Janíček, Diop (oba Zlín). Diváci: 3122.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Hanousek - Hübschman (63. V. Kubista) - Trávník, Pospíšil, Zelený - Diviš (88. Považanec), Mihálik (53. Mehanovič). Trenér: Klucký.
Zlín: Švenger - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Janíček (63. Štípek), Traoré, Hnaníček (83. Fantiš), Holík - Diop (76. Kopečný). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: