Hlavní obsah

Karlovy Vary - Jihlava 3:0Karlovy Vary poprvé v baráži vyhrály doma, Jihlavu porazily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Beránek 1 : 0
26. Kohout 2 : 0
35. Beránek 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 7. kole baráže o účast v extralize Jihlavu 3:0 a na čtvrtý pokus v boji o záchranu poprvé uspěli doma. Dvěma góly se na vítězství podílel útočník Ondřej Beránek. Čisté konto udržel gólman David Honzík a pro Energii to byl vůbec první zápas v celé soutěžní sezoně, v kterém udržela čistý štít.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský střelec Ondřej Beránek se raduje ze svého druhého gólu v utkání proti Jihlavě.

Článek

Na lavičku Energie se nově postavil po bok trenéra Jana Tlačila a asistenta Mikuláše Antonika i sportovní manažer Jaromír Kverka a Západočeši nastoupili i se změnami v sestavě.

V úvodu zápasu jako první sice zahrozil jihlavský Skořepa, ale jinak bylo úvodních dvacet minut v režii domácích. Šanci Skuhravého ještě brankář Svoboda vykryl pravým betonem, ale ve 14. minutě na samostatný únik Beránka po ideální nahrávce Dujsíka už nestačil.

Na dvoubrankový rozdíl mohl skóre navýšit opět Skuhravý, který však trefil jen horní tyč. Nepříjemný moment se odehrál v 17. minutě, kdy po srážce s Gorčíkem zůstal na ledě bezvládně ležet jihlavský obránce Bilčík. Led opustil na nosítkách a následně zamířil na vyšetření do nemocnice.

Druhá dvacetiminutovka byla rovněž v režii Karlových Varů. Hned v jejím úvodu pomohla hostům po Gorčíkově střele tyč. Ve 26. minutě už zvýšil tečí Grígerova pokusu Kohout.

Jihlava pak zvýšila aktivitu, ale šance Čachotského a Jiránka zlikvidoval pozorný Honzík. Ve 35. minutě se radovali opět domácí, poté co Flekovo nahození od mantinelu za Svobodova záda tečoval Beránek.

Ve třetí třetině drželi Západočeši pozornou obranou Jihlavu v bezpečné vzdálenosti od Honzíkovy branky. Pokusy, které prošly, jistý karlovarský gólman zlikvidoval.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. O. Beránek (Dujsík, Skuhravý), 26. Kohout (Gríger, Dujsík), 35. O. Beránek (Flek). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2268.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Dušek - Flek, Gríger, O. Beránek - Kohout, M. Zadražil, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, D. Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb - Důras, J. Skořepa, Diviš - Jiránek, R. Hubáček, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata: