Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 2:0Viktoria si udělala pohodové Velikonoce a naladila se vítězně na bitvu se Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Krmenčík 1 : 0
67. Bakoš (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalová Plzeň si udělala pohodové Velikonoce, když v neděli doma porazila ve 24. kole nejvyšší soutěže Slovácko. Do souboje s trápící se Spartou tak půjdou Západočeši během nadcházejícího víkendu jako lídr ligy bez ohledu na pondělní výsledek Slavie.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Marek Bakoš z Viktorie Plzeň a David Machalík ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Plzeň, která se doma poprvé představila pod taktovkou nového trenéra Bečky, v úvodu sice držela míč a měla herní převahu, jenže o skutečném ohrožení branky hostí si mohla nechat zdát. A kdyby měl Zajíc po čtvrthodině hry při pokusu o přehození Kozáčika přesnější mušku, mohl domácím hodně zavařit.

Nicméně šlo o jediný záblesk ofenzivní snahy borců Slovácka, kteří se jinak koncentrovali na defenzivu. Dlouho odolávali, ale po pětatřiceti minutách hry poslal Petržela centr na malé vápno před Daňka a Krmenčík hlavičkou v pádu zajistil domácím vedení 1:0. Vzápětí pak pozornost vlastního brankáře prověřil po přímém kopu Reinberk, jenž v souboji nešťastně tečoval balón.

Po obrátce se hrálo prakticky jen na branku Slovácka. Ovšem parádní ránu Zemana zpoza velkého vápna Daněk vyrazil. A když Petržela v 62. minutě po bleskovém výpadu zatáhl míč po pravé straně a naservíroval jej do ideální palebné pozice osamocenému Zemanovi, hostující gólman míč znovu skvostně vyškrábl na roh.

Následně však Zeman z levé strany proniknul do pokutového území a posunul si míč kolem obránce Šumulikoského, jenž skluzem přeťal dráhu plzeňského záložníka a sudí nařídil i přes vehementní protesty borců Slovácka pokutový kop. Plzeňský Bakoš z něj den po čtyřiatřicátých narozeninách vstřelil stý ligový gól.

Slovácko tak na západě Čech přišlo o sérii devíti zápasů bez prohry, zatímco Plzeň podruhé v řadě udržela čisté konto, přičemž hosty ani nepustila k vážnému ohrožení branky Kozáčika.

Fotbalová liga - 24. kolo:
FC Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 35. Krmenčík, 67. Bakoš z pen. Rozhodčí: Orel - Blažej, Vlček. ŽK: Řezník - Daněk. Diváci: 10 231.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník (23. Hájek), Janža - Hořava, Hrošovský - Petržela, Bakoš (85. Ivanschitz), Zeman (73. Kovařík) - Krmenčík. Trenér: Bečka.
Slovácko: Daněk - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Daníček, Machalík, Havlík (75. Rezek) - Zajíc (85. Kubala). Trenér: Levý.

Reklama