Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 1:2Vary otočily v Pardubicích a jsou zpět v boji o nejvyšší soutěž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Chaloupka 1 : 0
36. Baldajev 1 : 1
53. Baránek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zvládli v 10. kole baráže těžký úkol a po výhře v Pardubicích 2:1 se vrátili do boje o záchranu v extralize. S Energií to nevypadalo dobře, od 17. minuty prohrávala, ale obětavým výkonem dokázala stav otočit a vydolovat tři body. Vítěznou branku vstřelil při oslabení obránce Marek Baránek. Karlovy Vary a Pardubice nyní mají za jasně vedoucí Jihlavou shodně 14 bodů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Viktor Baldajev z Karlových Varů se raduje z branky proti Pardubicím.

Článek

Karlovarští potřebovali k zachování reálné naděje na záchranu vyhrát a začali i díky přesilovce lépe. Pardubický gólman Růžička zlikvidoval jak pohotovou dorážku Fleka, tak o chvíli později únik Rachůnka. Domácí se rozjížděli pomaleji, ale ve druhé polovině první části přebrali ofenzivní snahu. Nahodilův blafák ještě gólem neskončil, ovšem Chaloupkova ukrytá střela v 17. minutě už ano. Chvíli poté nezužitkoval nájezd Schaus.

Dynamo si převahu přeneslo i do druhé třetiny a bylo blízko dalším gólům. Tomášek nedotáhl kličkovanou a Beranova teč mířila těsně vedle branky. Honzík se ale nejvíce zapotil při Čáslavově střele, která mu propadla do brankoviště, odkud puk do bezpečí odklidili až obránci. Energetici těžké chvíle přestáli a sami zaútočili, jenže Tomeček v dobré šanci pálil vedle a Flek svůj samostatný únik zakončil bekhendem pouze do Růžičkovy lapačky.

Stejnou stranu hokejky využil k zakončení i na druhé straně Nahodil a zásluhou Honzíka dopadl stejně neslavně. Karlovy Vary si po většinu času udržovaly střeleckou převahu a ve 36. minutě daly utkání nový náboj. Stačila k tomu chyba Ovčačíka, kterou přesně mířenou střelou nad Růžičkovu lapačku potrestal bek Baldajev. Energie tak v boji o záchranu stále žila.

A to i ve 47. minutě po vůbec první přesilovce Pardubic v zápase. Rozhodčí nejprve po poradě s kolegou u videa rozhodli, že puk po dorážce nepřešel brankovou čáru za Honzíkem, v závěru výhody pak Nahodil minul odkrytou branku. Trestat mohl Flek, ale v nájezdu znovu nevyzrál na Růžičku. Karlovarské hráče to nemrzelo dlouho, protože při oslabení v 53. minutě ujel obránce Baránek a střelou do protipohybu Růžičky poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení.

Karlovy Vary pak vsadily na úpornou defenzívu, přes kterou se domácí nemohli prodrat. Dynamu ke srovnání nepomohla ani přesilová hra v závěru. Energie těsný náskok udržela a vrátila se do boje o záchranu, s Pardubicemi má shodně 14 bodů, čtvrté České Budějovice ztrácí bod.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Chaloupka (P. Sýkora, Rolinek) - 36. Baldajev (Vachovec), 53. Baránek (Dušek, Harant). Rozhodčí: Mrkva, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 9299.
Pardubice: M. Růžička - Schaus, Čáslava, Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - M. Bárta, Špirko, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák - V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Flek, Gríger, O. Beránek - Kohout, Zadražil, Dušek. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kverka.
1.Jihlava10350228:2219
2.Pardubice10313329:2814
3.Karlovy Vary10313326:2714
4.České Budějovice10312419:2513

Reklama

Související témata: