Hlavní obsah

Bouračka jako z hororu! Talentovaný jezdec přežil, ale přišel o nohy

Londýn/Praha

Havárie jako z hororu, z které mrazí v zádech. Sedmnáctiletý talent Billy Monger napálil se svým monopostem v závodech formule 4 v plné rychlosti vůz jednoho ze soupeřů a po hrozivém karambolu v Donington Parku mu nakonec lékaři museli amputovat obě nohy.

Foto: Profimedia.cz

Vrtulník s vážně zraněným Billym Mongerem opouští okruh v Donington Parku.

Článek

Talentovaný jezdec frčel závodem, předjížděl soupeře. Při jednom z manévrů však vůz jedoucí před ním na poslední chvíli uhnul před jiným monopostem. Jenže Monger už to nedokázal a v plné rychlosti trefil vůz soupeře. Hned bylo jasné, že je zle, bouračka vypadala děsivě. Fanoušci mohli vidět vše naplno, mladý jezdec totiž měl na voze kameru...

Monger byl dlouho ošetřován přímo na trati, pak byl helikoptérou přepraven do nemocnice, kde mu museli lékaři amputovat obě nohy. Závodníkova stáj ihned založila stránku JustGiving, kde zveřejnila číslo účtu, kam mohou lidé zasílat finance a pomohli tak mladému závodníkovi. Ten byl ve světě motoristického sportu známý jako obrovský talent.

„Billy je mladý úžasný závodník, kterého má každý rád. Je to bojovník, který umí překonat velké překážky a výzvy. I proto patřil k nejlepším. Teď vás žádáme o laskavost a podporu, abychom jemu a jeho rodině poskytli nejlepší podmínky, aby se mohl vyrovnat se zraněními, která ovlivní jeho život," uvádí se v prohlášení.

Ošklivý karambol připomněl fanouškům další hrozivou havárii Alexe Zanardiho, který boural v roce 2001 v americkém závodě CART. Zanardi se nakonec po amputaci vrátil k závodění a na paralympijských hrách v roce 2012 a 2016 získal zlaté medaile.

Billymu Mongerovi vyjádřil podporu i mistr světa z roku 1996 Damon Hill.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články