Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Zlín 0:2Zlínské procitnutí odskákali Klokani. Mohli si za to ale sami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kopečný 0 : 1
90. Bartolomeu 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Fatální chyba Dostála, který se nerozuměl s brankářem Berkovcem a posílal mu lajdáckou malou domů, pomohla Zlínu v duelu 25. ligového kola u pražského Botiče po deseti zápasech konečně k výhře. Kopečný totiž minelu Klokanů potrestal a hosté si už tři body vzít nenechali, i když se Bohemians ve druhém poločase snažili ze všech sil zachránit alespoň remízu. Marně, zlínské procitnutí odskákali, ale mohli si za to sami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínského Jakuba Jugase (vlevo) se snaží uzastavit Siim Luts.

Článek

Deset minut skandovali fanoušci jeho jméno, protože gólman Berkovec byl za hrdinu. Ránu Kopečného vytáhl na roh, vyloženou šanci Hnaníčka zlikvidoval, se závary v šestnáctce si také věděl rady. Jenže když mu Dostál posílal nesmyslnou malou domů, vůbec si s ním nerozuměl. Vyběhl z brány, k balónu se nedostal, takže Kopečný mu udělal kličku a rozvážně poslal míč za jeho záda.

Zlín šel do vedení ovšem zaslouženě, neboť úterní klubová bouřka, kterou kouč Páník přece jen ustál, na hráče zapůsobila. Byli rychlejší, pohyblivější, předčili Klokany důrazem, nasazením, ale i přesnější kombinací a nápady, takže šancí měli víc a jen u jednoho gólu zůstat nemuselo. Však také dali i druhý, jenže Fantišova trefa pro ofsajd neplatila.

Bohemians, kterým citelně chyběli potrestaní Krch s Jindřiškem, se totiž v první půli probírali pomalu, v obraně chybovali, jejich středová řada neexistovala, Švengra v bráně hostů snad mohly postrašit jen pokusy Havla a Markoviče.

Po půli už hráli úplně jiní Klokani. Bojovali, rvali se, hnali se alespoň za vyrovnáním. Mašek k němu měl po deseti minutách blízko, Hašek vzápětí také, ale Švengr hosty podržel. A když už ho po hodině hry Mašek přece jen překonal, zachránilo ho břevno.

Několik hlaviček a Havlova rána rovněž minuly bránu, takže domácím nakonec po chaotickém závěru nezbylo, než spolknout další prohru, kterou v nastaveném čase ještě stvrdil střídající Bartolomeu.

Bohemians - Zlín 0:2 (0:1)
Branky: 12. Kopečný, 90. + 3. Bartolomeu. Rozhodčí: Pechanec - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Dostál - Švengr. Diváci: 4179.
Bohemians: Berkovec (46. Fryšták) - Dostál, Buchta, Šmíd, Havel - Hubínek, Martin Hašek ml. - Bartek, Mašek, Luts (74. Berger) - Markovič (46.Kuchta). Trenér: Martin Hašek st.
Zlín: Švenger - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Kopečný (67. Vukadinovič), Traoré (72. Bartolomeu), Hnaníček, Štípek - Fantiš (76. Chwaszcz), Holík. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: