Hlavní obsah

Hradec - Liberec 0:1Hradec potřetí za sebou nedal gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Kerbr (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové prohráli v 25. kole první ligy s Libercem 0:1 a potřetí za sebou nedali gól. Jedinou branku zápasu dal z penalty v závěru prvního poločasu Milan Kerbr. Východočeský celek tak od předposlední Jihlavy dělí jediný bod a může se na něj dotáhnout i poslední Příbram.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Tomáš Malinský z Hradce a Jan Mikula z Liberce.

Článek

Prvních pětadvacet minut zápasu nepřineslo jedinou výraznou šanci. Pouze domácí záložník Malinský pouze slabě vystřelil na bránu a navíc mířil přímo do prostřed. Severočeši ohrozili domácího gólmana Ottmara po závaru, ale Kúdela brankáře nepřetlačil.

Slovan postupně přebral iniciativu a ve 33. minutě unikal kapitán Baroš Hůlkovi, ten ho přidržel, navíc poté spadl rukou na míč, rozhodčí Příhoda přesto penaltu neodpískal. Pokutový kop nařídil až v nastavení prvního poločasu po Krátkého zákroku na Baroše. A Kerbr otevřel skóre.

Druhý poločase se odehrál bez větších šancí. O rozruch se tak postaral v 64. minutě Příhoda, který nejprve rovnou vyloučil za oplácení domácího Malinského. Hned na to šel ze hřiště po druhé žluté kartě i jeho sok v rozepři Ševčík.

Při hře o deseti hráčích měl převahu Hradec, příliš šancí si však nevytvořil. Domácí tak ani na osmý pokus na domácím stadionu nevyhráli a dál hrají o záchranu, když ho od sestupového pásma dělí jediný bod. Liberec naopak ukončil devítizápasové čekání na vítězství na soupeřově hřišti.

25. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 45. Kerbr z pen. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Hájek. ŽK: Hůlka, Krátký - Ševčík, Vůch, Graiciar. ČK: 64. Malinský - 65. Ševčík. Diváci: 1789.
Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Janoušek (80. Schwarz) - Martan (73. Žondra), M. Černý, Trubač, Malinský - P. Černý (56. Pázler). Trenér: Pilný a Frimmel.
Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Ekpai (46. Voltr), Ševčík (89. Kouřil), Breite, Vůch - Baroš (83. Graiciar). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: