Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č. Budějovice 1:0Vítězství Karlovy Vary nespasilo, pád neodvrátily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Flek 1 : 0
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů po 20 letech sestupují z extraligy. V závěrečném 12. kole baráže jim nepomohla ani výhra nad Českými Budějovicemi 1:0. Energie skončila třetí, v nejvyšší soutěži se udržely Pardubice, které dnes porazily již jistě postupující Jihlavu 4:2.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Tomáš Nouza z Budějovic, Tomáš Harant z Varů a Filip Vlček z Budějovic.

Článek

Hráči Energie před závěrečným kolem ztráceli na Dynamo bod a věděli tak, že se mezi elitou udrží jen v případě prohry Východočechů. Pardubice ale doma nezaváhaly. O výhře Karlových Varů nad Českými Budějovicemi rozhodl v 29. minutě Jakub Flek.

Západočeši začali aktivně. Vytvořili si mírnou převahu, gólové šance ale nepřicházely. Při Kindlově vyloučení mohl sice z brejku otevřít skóre Rachůnek, nezamířil však přesně.

První velkou příležitost si vypracoval až v 23. minutě Flek, nedokázal však zasunout puk za záda brankáře Gáby. Českobudějovický gólman měl výrazně více práce než jeho protějšek Honzík, čisté konto ale udržel i při Chovanově vyloučení.

Slovenský útočník se po návratu z trestné lavice okamžitě dostal do přečíslení dva na jednoho, které ale zakončil nepřesnou střelou. Bezbrankový stav se změnil až v 29. minutě, kdy Flek vystihl rozehrávku mezi českobudějovickými obránci a z následného samostatného nájezdu Gábu překonal. Flek tak vstřelil v baráži již osmý gól.

Hosté se v KV areně, kam zavítala nejvyšší návštěva v baráži, v útoku předvedli až ve třetí třetině, kdy znatelně přidali a snažili se vyrovnat. Honzík byl ale pozorný. Nekapituloval ani při Harkabusově a Tomečkově vyloučení, po Novákově střele mu pomohla branková konstrukce. Vyrovnat nakonec Budějovice nedokázaly ani při power play.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - Motor České Budějovice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 29. Flek. Rozhodčí: Hodek, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4291.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák - V. Tomeček, D. Kindl, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Flek, Dušek, O. Beránek - Kohout, M. Zadražil, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kverka.
České Budějovice: Gába - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, J. Suchánek, Mucha, Vráblík, Žovinec - M. Čermák, Vak, Chovan - Nouza, F. Vlček, M. Heřman - Hřebejk, Rob, Dostálek - Babka, J. Bárta, Šulek. Trenéři: Stavjaňa a Štrba.
1.Pardubice12513336:3120
2.Jihlava12351332:2920
3.Karlovy Vary12423330:2919
4.České Budějovice12312620:2913

Reklama

Související témata: