Hlavní obsah

Ligové milníky: Debutant Zelenka položil Plzeň premiérovou trefou na lopatky

Jako televizní expert dnes komentuje i Ligu mistrů. Jednou ale byl také sám mladý a v české soutěži teprve začínal. Start měl náramný, hned při svém debutu zařídil mužstvu výhru. Právě vydařené premiéře Luďka Zelenky v dresu Jablonec z července 1995 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Luděk Zelenka a jeho první ligový gólVideo: epojisteniliga.cz

 
Článek

Červenec 1995. Trenér Jiří Kotrba tahá hned v prvním kole nečekané eso z rukávu. „Přišel jsem v létě do Jablonce s dalšími asi pěti hráči. Konkurence velká, ani jsem nepočítal, že bych mohl hrát," vzpomíná tehdy 21letý Luděk Zelenka.

Talentovaný útočník se prezentoval jako zdatná posila. Již po čtyřech minutách dal Plzni svůj premiérový ligový gól a zajistil výhru 1:0. Jako nováček dal v první sezóně sedm branek a přispěl Jablonci ke skvělému třetímu místu.

„V přípravě se mi docela dařilo a trenér Kotrba se na poslední chvíli rozhodl, že mě nasadí. Jak jsem na to nebyl připravený, tak jsem ani nestihl být nervózní... Ani, nevím, jak jsem zakončil, byla ve měn strašná euforie. A kluci hned křičeli, že večer zaplatím. Moc dobře věděli, že je to můj první gól," usmívá se Zelenka.

Utkání 27. kola Jablonec - Plzeň se hraje v sobotu od 14:00. Přímý přenos vysílá ČT2, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: