Hlavní obsah

Skandál na MS! Slovákům zahráli špatnou hymnu, fanoušci se porvali s organizátory

Kolín nad Rýnem/Paříž

Právě otočili mimořádně důležitý zápas s Itálií a po výhře 3:2 v prodloužení slovenští hokejisté na modré čáře čekali, až jim organizátoři mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem zahrají státní hymnu. Té se ale nedočkali. Organizátoři turnaje totiž omylem pustili hymnu slovinskou...

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Slovenský zadák Peter Čerešňák (vlevo) v souboji s Tommasem Traversem z Itálie.

Článek

Slovenští hráči po sobě nevěřícně koukali, jejich kouč Zdeno Cíger na střídačce kroutil hlavou a fanoušci našich východních sousedů přítomní na stadiónu v Kolíně nad Rýnem spustili ohlušující pískot.

Organizátoři se za svůj omyl omlouvali, stejně jako za to, že správnou hymnu pustit nemohou, protože ji nemají k dispozici.

„Je nám to velmi líto. Stala se chyba, ke které by nemělo docházet. Z celého srdce se omlouvám slovenskému týmu i jeho fanouškům. Přijmeme opatření, aby se to už nestalo a vyvodíme z tohoto lapsusu důsledky," kál se šéf organizačního výboru MS 2017 Henner Ziegfeld.

„Došlo na klasickou chybu, kdy se zaměnilo Slovensko za Slovinsko. Naše lidi jsme upozorňovali, aby si na to dávali pozor, stejně se to ale stalo," mrzelo Ziegfelda.

Libor Hudáček: Doufám, že dostanou pokutu

„Doufám, že za tu hymnu dostanou pokutu," nechal se slyšet autor druhého slovenského gólu Libor Hudáček. Plzeňský obránce Peter Čerešňák, jenž rozhodl trefou v prodloužení, volil smířlivější tón. „Určitě jsme si ji chtěli zazpívat, ale doufáme, že ještě budeme mít příležitost jindy," věří.

Podle komentátora Ľuboše Hlaveny ze slovenské televize RTVS 1, která zápas živě přenášela, celou situaci někteří slovenští fanoušci nesli tak těžce, že se s organizátory dokonce porvali. „Tekla i krev," uvedl Hlavena.

Reklama

Související témata: