Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jihlava 3:1Mizérie Vysočiny na venkovních hřištích pokračuje. Boleslavi trefil výhru Mareš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Popovič 0 : 1
25. Železník 1 : 1
58. Mareš 2 : 1
86. Přikryl 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi udělali v neděli další krok do pohárové Evropy. V rámci 27. ligového kola porazili Jihlavu 3:1 a před pátými Teplicemi mají v tabulce nadále čtyřbodový odstup. Naopak Vysočina na jaře ani na šestý pokus nebodovala na hřišti soupeře a dál zůstává v sestupovém pásmu. Na předposlední Hradec Králové má náskok pouhých dvou bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Mareš z Mladé Boleslavi se raduje z gólu v síti Jihlavy v utkání 27. kola ligy.

Článek

Jihlava přicestovala do Mladé Boleslavi bez zraněného Urdinova, jehož na levém kraji obrany nahradil Rosa. Změnu oproti poslednímu duelu ve Zlíně provedl i domácí trenér Svědík. Místo Vukadinoviče nastoupil Mareš, který se stal hvězdou večera.

Středočeši diktovali od začátku tempo hry a šance si vytvářeli hlavně ze standardních situací. Ve 3. minutě Mareš načechral po rohovém kopu balón do pokutového území, jenže Da Silva ho hlavou nasměroval mimo tři tyče. V úvodní pětačtyřicetiminutovce dával o sobě hodně vědět domácí Fleišman. Dvaatřicetiletý krajní bek nejprve roztleskal spoře zaplněné ochozy povedenou ranou zpoza šestnáctky, která jen těsně minula branku, o pár minut později zase jeho střelu po dravém průniku do šestnáctky zblokovali hosté na roh.

Vysočina se dopředu příliš nehrnula, její první ohrožení branky ale okamžitě skončilo gólem. V 19. minutě Ikaunieks odcentroval od pomezní čáry do vápna a osamocený Popovič míč hlavou jemně usměrnil do branky.

Euforie Jihlavských však rychle vyprchala. O sedm minut později se totiž chopil rozehrávky přímého volného kopu Mareš, poslal ho na zadní tyč, kde Železník přeskočil Vaculíka a hlavou srovnal.

Druhý poločas začal velmi svižně a přinesl řadu zajímavých momentů. Velké šance se v úvodu střídaly na obou stranách. Rabušic měl ze strany vychýlenou mušku a o chvíli později zblízka nezakončil podle představ překvapený Železník. Jihlavští zatápěli soupeři, jenže Rabušic zamířil po rohu hlavou jen doprostřed brány a Fulnekovu přihrávku na poslední chvíli srazil k brankáři Vejmolovi domácí stoper Da Silva. Rozhodla tak situace z 58. minuty. Australan Mebrahtu fintou á la Zidane přiklepl balón Marešovi a ten ho z přibližně dvaceti metrů napálil do sítě - 2:1!

Parta Josefa Jinocha se dál rvala o vyrovnání a byla k němu velmi blízko, jenže Rabušicova hlavička o centimetry minula levou tyč a střídající Batioja pohotovou ranou přestřelil. Vysočina tak znovu potvrdila, že se jí na cizích trávnících střelecky nedaří. Z šesti jarních střetnutí skórovala jen dvakrát a bodů se nedočkala ani v Mladé Boleslavi. V 87. minutě pojistil Středočechům výhru střelou k tyči Přikryl.

27. kolo první fotbalové ligy
FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 3:1 (1:1)
Branky: 25. Železník, 58. Mareš, 86. Přikryl - 19. Popovič. Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Peřina. ŽK: Mareš - Dvořák, Krejčí, Zoubele. Diváci: 2471.
M. Boleslav: Vejmola - Kysela (65. Jánoš), Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács, Ljovin - Železník, Mareš (74. Matějovský), Přikryl - Mebrahtu (69. Chramosta). Trenér: Svědík.
Jihlava: Rakovan - Tlustý (87. Duba), Štěpánek, Krejčí, Rosa - Fulnek, Zoubele, Vaculík (55. Batioja), Ikaunieks - Rabušic, Popovič (62. Dvořák). Trenér: Jinoch.

Reklama

Související témata: