Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 1:2Mladoboleslavské prokletí Slavia po šesti letech zlomila, takže mistrovské korunovaci je zase blíž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Ngadjui 0 : 1
85. Mingazov 0 : 2
89. Chramosta 1 : 2
Záznam online reportáže

Slavia jásala, protože po ztrátách v předchozích kolech díky africkému šampionovi Ngadeuovi a turkénskému legionáři Mingazovi klíčovou partii v Mladé Boleslavi zvládla a tři body si odvezla, mistrovský titul přesto ještě slavit nemůže. I Plzeň totiž v Brně nakonec také vyhrála, a proto definitivní rozřešení přinese až poslední ligové dějství, v němž Šilhavého celek hostí na Strahově Brno. Sešívaní však mají ke korunovaci, na kterou čekají osm let, hodně blízko.

Foto: David Taneček, ČTK

Michael Ngadeu ze Slavie překonává boleslavského brankáře Luďka Vejmolu.

Článek

Pro Slavii doslova sen. Deset minut se sotva naplnilo a už vedla, takže pryč bylo trauma mladoboleslavského stadiónu, kde šest let nevyhrála. To Ngadeu ji nasměroval k výhře a přiblížil k titulu. Jako by se po rozpačitých výkonech v předchozích týdnech rozpomněl na únorový titul afrického šampióna a začal být lačný i českého.

Po centrovaném rohu Zmrhala měl totiž domácí gólman Vejmola ze vzdušného souboje s urostlým slávistickým Míšou přespřílišný respekt, takže do něho šel hodně váhavě a nedůrazně. Ngadeu ho ztrestal, takže červenobílé ochozy explodovaly.

Slavia vedla a titul se zase o něco víc zhmotnil. Zvláště, když mohla ze zajištěné obrany vyrážet k brejkům, čímž veškeré choutky domácích na vyrovnání bez problémů eliminovala. Potíž s tím neměla, neboť Mladá Boleslav hrála pomalu, zdlouhavě, scházel ji důraz, na přesnější přihrávka, nápad či snad střelu se nezmohla. Vždyť za poločas vůbec netrefila bránu!

Pražané naopak mohli přidat druhou branku, ale sudí Zelinka za ruku Stronatiho penaltu nenařídil a hlavička Lüftnera šla v 35. min. těsně vedle. I tak to byl povel, aby po změně stra sevřeli Mladou Boleslav do drtivých kleští a pálili na Vejmolu ze všech pozic. Škoda ale nepochodil, Mešanovičovi scházelo půl kroku, aby hlavičkoval do prázdné brány.

Slavii mohly zmařené šance mrzet, protože domácí se po přečkání krizové čtvrthodiny probrali a najednou se hnali za vyrovnáním. Nejdřív poskakoval balón před Pavlenkovou brankovou čárou, ale nikdo ho do sítě nedoklepl, vzápětí odmítl tutový gól Železník, hned po něm selhal v obrovské šanci Chramosta.

Pražané se začali strachovat o výhru, dělali chyby, ale domácích jich nedovedli využít. Pět minut před koncem tak přišla chvíle střídajícího Mingazova, který po klopýtání Zmrhala sice na první pokus míč netrefil, ale pak ho přece jen dostihl a kuriózní trefou pečetil tři body, které jeho tým přiblížily osmnáctému titulu.

Gól mladoboleslavského Chrtamosty už totiž přišel příliš pozdě, než aby na slavistické výhře něco změnil..

Mladá Boleslav - Slavia 1:2 (0:1)
Branky: 89. Chramosta - 11. Ngadeu,  85. Mingazov. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík. ŽK: Lüftner.  Diváci: 5000.
Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács, Ljovin - Jánoš (51. Chramosta), Mareš (75, Mebrathu), Přikryl (87. Nečas) - Železník. Trenér: Svědík.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Bořil - Ngadeu - Tecl (61. Mingazov), Hušbauer, Zmrhal  (90. Van Buren)- Mešanovič (67. Ščuk), Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: