Hlavní obsah

Veselý - Bautista 3:6, 4:6, 3:6Veselý neuhrál ani set! Čeští muži už na Roland Garros ve dvouhře vyklidili pole

Aktualizováno

Český tenis už nemá v pavouku mužské dvouhry French Open ani jednoho zástupce. Jiří Veselý nestačil na sedmnáctého nasazeného Španěla Roberta Bautistu, jemuž podlehl 3:6, 4:6, 3:6, a nedosáhne tak na druhou osmifinálovou účast na grandslamu v kariéře. I tak dosáhl v Paříži na své dosavadní maximum. Ve dvouhrách z českých tenistů figuruje už jen Karolína Plíšková.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Jiří Veselý na French Open.

Článek

Veselý, jenž se v Paříži potýkal s virózou, hned na úvod utkání ztratil podání a rázem prohrával 0:3. Dokázal ale zpřesnit hru a s favorizovaným Španělem i díky úspěšným stopbalům na chvíli srovnal krok.

Jenže příbramský rodák se nemohl opřít o svůj první servis, který pro nátlakovou hru nutně potřeboval. Úspěšností prvního podání se pohyboval kolem padesáti procent a v delších a taktičtějších výměnách od základní čáry po druhém servisu měl navrch Bautista. Ten si také vzal ztracené podání hned zpět a sadu dotáhl do vítězného konce.

Druhé dějství, v němž si český reprezentant povolal na pomoc fyzioterapeuta, mělo podobný průběh. Veselému se znovu podařilo soupeře brejknout, ale dál sám kupil chyby a servis ztratil hned dvakrát.

Ve třetím dějství Veselého odpor postupně slábl, celkově vyrobil 40 nevynucených chyb, a to hlavně z forhendu, a dobře se pohybující Bautista bez větších potíží dotáhl zápas k vítězství.

Veselý míří do Prostějova

Veselý bude v příštím týdnu jedním z hlavních favoritů prostějovského challengeru UniCredit Czech Open dotovaného 150 tisíci dolarů. Třiadvacetiletý tenista vyhrál prostějovský turnaj v letech 2014 a 2015 a v případě dalšího triumfu by vyrovnal bilanci Radka Štěpánka a Jana Hájka.

K největším konkurentům Veselého patří obhájce prvenství Michail Kukuškin z Kazachstánu, na divokou kartu by se měli představit Argentinec Diego Schwartzman, bývalá světová pětka Tommy Robredo a po vyřazení na French Open také Slovák Martin Kližan. Přihlášeni jsou i Argentinec Horacio Zeballos a Srb Janko Tipsarevič, který letos už vyhrál čtyři challengery. Vedle Veselého bude z českých hráčů startovat v hlavním turnaji také dvaadvacetiletý Adam Pavlásek.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 36 miliónů eur):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Veselý (ČR) - Bautista (17-Šp.) 3:6, 4:6, 3:6
Ženy:
Čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká, Siniaková (6-ČR) - Konjuhová, Linetteová (Chorv./Pol.) 6:0, 4:6, 6:2
Olaruová, Savčuková (Rum./Ukr.) - Hlaváčková, Babosová (5-ČR/Maď.) 6:3, 4:6, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Parmentierová, Bourgue (Fr.) - Krejčíková, Monroe (ČR/USA) 3:6, 7:5, 10:5.
Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.) - Matteková-Sandsová, Johnson (USA) 6:4, 6:4.
Výsledky ostatních zápasů zde

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner