Hlavní obsah

Talent stál skoro miliardu a je třetím nejdražším gólmanem historie. Kdo ho získal?

Liverpool

Everton získal ze Sunderlandu talentovaného gólmana Jordana Pickforda, podepsal s ním smlouvu na pět let a udělal z něj nejdražšího britského fotbalového brankáře. Liverpoolský klub za třiadvacetiletého gólmana zaplatil 25 miliónů liber, přičemž částka může stoupnout až na 30 miliónů (asi 891 miliónů korun) na základě bonusů za jeho výkony a výsledky mužstva. Částka představuje nový klubový rekord.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Everton získal ze Sunderlandu talentovaného gólmana Jordana Pickforda, podepsal s ním smlouvu na pět let a udělal z něj nejdražšího britského fotbalového brankáře.

Článek

Pouze dva brankáři v historii fotbalu byli dražší. Juventus v roce 2001 vykoupil z Parmy Gianluigiho Buffona za 40,2 miliónu eur, podle jiných zdrojů dokonce za 53 miliónů eur (asi 1,4 miliardy korun). Manchester City na začátku června získal Edersona Moraese z Benfiky Lisabon údajně za 40 miliónů eur (asi 1,054 miliardy korun).

Pickford prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a momentálně se připravuje s anglickou jednadvacítkou na mistrovství Evropy v Polsku. V Sunderlandu působil od roku 2010, ale v A-týmu debutoval teprve loni v lednu. V minulé sezóně odchytal 29 ligových utkání, ale sestupu nezabránil.

Reklama

Související témata: