Hlavní obsah

Ital začíná ve Spartě s mezinárodním štábem. Kabinu opustí Holek, Konaté a spol.

Praha
Aktualizováno

Hlavní trenér Ital, technický vedoucí Řek, trenér brankářů Chorvat, Italové ještě na dalších pozicích. Fotbalová Sparta den před startem letní přípravy představila svůj nový realizační tým a potvrdila, že do Evropy chce dojít pod velením mezinárodního štábu. Spolu s trenérem Petrem Radou z Letné odešli také asistenti Zdeněk Svoboda, Stanislav Hejkal nebo masér Tomáš Stránský. Stramaccioni stále počítá s Tomášem Rosickým, skončit by naopak měli Tiémoko Konaté, Matěj Hybš, Ondřej Mazuch a Mario Holek.

Nový trenér Sparty StramaccioniVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čechů v realizačním týmu vedeném Andreou Stramaccionim moc nezůstalo. Vedoucí mužstva Miroslav Baranek, asistent Radoslav Kováč, trenér brankářů Daniel Zítka a kondiční trenér Tomáš Malý.

Italský kouč spoléhá na své staré známé z poslední štace v Panathinaikosu Atény. Vesměs jde o známé bývalé hráče. Ital Roberto Muzzi bude asistent, Řek Leonidas Vokolos technický vedoucí a Chorvat Mario Galinovič trenér brankářů.

„V realizačním týmu chci vytvořit perfektní mix. Přivedl jsme si sedm svých kolegů, tedy o dva víc, než jsem měl v Řecku. Právě ze zkušeností z posledního angažmá ovšem vycházím," líčí Stramaccioni.

„Je to mé rozhodnutí. Dostal jsem k dispozici určitý rozpočet, který zůstane stejný. Bez ohledu, zda bude pro pět nebo sedm lidí. Na každém postu bude mix mých kolegů a původních českých členů. Je důležité mít v realizačním týmu bývalé hráče týmu, jakými jsou Radoslav Kováč, Miroslav Baranek či Daniel Zítka. Klub můj záměr zcela akceptoval," vysvětluje italský trenér.

Průvan se prožene i hráčskou kabinou

Výrazná obměna nastane také v hráčském kádru. Podle předběžných informací zítřejší přípravu již nezahájí čtyřlístek Tiémoko Konaté, Matěj Hybš, Ondřej Mazuch a Mario Holek.

„Rozhodli jsme se ve shodě s klubem. Potřebujeme kádr 23-24 hráčů, s nimi přípravu začneme. K práci trenéra patří, že musí na svá bedra vzít i taková nepopulární rozhodnutí," přikyvuje Stramaccioni.

Sparta nicméně odchod těchto čtyř hráčů ještě oficiálně nepotvrdila. Mužstvo nejspíš opustí také Aleš Čermák, který má na Letné ještě na rok smlouvu a nehodlá ji prodloužit.

Italský kouč naopak získal pět posil - slovenského brankáře Martina Dúbravku, rakouského reprezentačního útočníka Marca Janka, slovenského stopera Lukáše Štetinu, srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče a Bosňana Eldara Čiviče.

Přijdou ještě Izraelec a Srb...?

Další posilou by mohl být izraelský ofenzivní záložník či útočník Tal Ben Haim z Maccabi Tel Aviv. Izraelská média píší, že český klub má o přestup velký zájem. Sparta má navíc velký zájem také o srbského mladíka Srďjana Plavšiče z Crveny Zvezdy Bělehrad.

„Byli jsme aktivní a několik posil už představili. Chceme mít kádr co nejdřív pohromadě. Na něčem se ještě pracuje, ale konkrétní jména komentovat nebudu," avizuje generální ředitel Adam Kotalík.

Nový realizační tým Sparty:
Hlavní trenér:
Andrea Stramaccioni (Itálie)
Technický vedoucí:
Leonidas Vokolos (Řecko)
Vedoucí mužstva:
Miroslav Baranek
Asistenti trenéra:
Roberto Muzzi (Itálie)
Omar Danesi (Itálie)
Radoslav Kováč
Trenéři brankářů:
Mario Galinovič (Chorvatsko)
Daniel Zítka
Hlavní kondiční trenér:
Federico Pannoncini (Itálie)
Kondiční trenéři:
Stefano Campari (Itálie)
Tomáš Malý
Analytik:
Vingenco Sasso (Itálie)

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články