Hlavní obsah

Hanba fotbalu! Hapal nešetřil ostrými výrazy po vyřazení z ME

Lublin

Český trenér ve službách slovenské fotbalové jedenadvacítky Pavel Hapal hodně ostře zkritizoval průběh zápasu mezi Němci a Italy. V utkání, které nakonec výběr z Apeninského poloostrova vyhrál 1:0 neviděl Hapal žádnou snahu Němců vyhrát „To, co předvedli Němci a Taliáni, to byla jedna velká ostuda fotbalu na takovém šampionátu,“ vyjádřil upřímně Hapal své pocity po výsledku, který poslal Slováky z turnaje domů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Hapal na archivním snímku

Článek

Už během šampionátu byl systém postupujících ze skupin často zpochybňován a kalkulace se množily, čeští fanoušci se spíše soustředili na propočty ohledně postupu českého týmu. Tomu se ale v zápase s Dánskem nevedlo a vítězství nad severskou zemí o tři a více gólů bylo už v prvním poločase spíše utopií.

Italům i Němcům poté stačil k postupu právě výsledek 1:0 pro „Gli Azzurri". „Jsem toho plný a s velkým respektem vůči Angličanům a Španělům, se už na šampionát dívat nebudu, jenom v případě, že by se do finále dostali Angličané a Španělé, potom se na finále rád podívám," hodnotil průběh posledního zápasu český kouč a dodal „Určitě by se nad tím měl někdo pozastavit, jestli je fér hrát na to, že prohraju 1:0, tak by se nad tím asi někdo měl zamyslet, i když jde o tak velkou zemi jakou je Německo."

Hapal s viditelně roztřeseným hlasem své hráče za průběh evropského šampionátu několikrát pochválil. a i přes smolné vyřazení byl na své svěřence patřičně hrdý. „Určitě hlavně zápas se Švédskem, to bylo galapředstavení, ale hlavně ta atmosféra uvnitř týmu, to bylo neuvěřitelné, strašně jsme si to užili a kluci na to budou určitě vzpomínat do konce života," uzavřel Hapal hodně smutnou tiskovou konferenci.

Reklama

Související témata: