Hlavní obsah

Slavia vrací letenský úder. Bere Dannyho, Altintopa i Rotaně, odchází Pavlenka

Praha
Aktualizováno

Nejen Sparta přivábila cizineckou legii. Také mistrovská fotbalová Slavia hlásí velké zahraniční posily. Do Edenu přicházejí Portugalec Danny ze Zenitu Petrohrad, Halil Altintop z Augsburgu a po týdenní zkoušce si o místo řekl také Ukrajinec Ruslan Rotaň. Naopak brankář Jiří Pavlenka nakonec přece jen odchází do Brém.

Fotbalová Slavia hlásí zvučné posilyVideo: Sport.cz

 
Článek

Letenský rival jim zkazil ceny, jasná věc.

„Rádi bychom brali hotové hráče z české ligy, ale možnosti jsou omezené. Sparta velmi dravě vstoupila na trh, ceny jsou až dvojnásobné," avizuje slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.

Sešívaní tak finalizují nejen smlouvy s českými mladíky - těsně před dotažením jsou příchody obránce Matěje Chaluše z Příbrami a záložníků Filipa Panáka z Karviné s Danielem Trubačem z Hradce Králové.

Porozhlédli se také v zahraničí - a byli úspěšní. Získali tři výrazné posily: přišli ofenzivní záložníci Portugalec Danny a Turek Halil Altintop a ukrajinský záložník Ruslan Rotaň.

"Všichni tři jsou přesně hráči, které potřebujeme pro současnou etapu. Velmi zkušení borci z mezinárodních soutěží. Všichni jsou skromní a týmoví. Z osobních jednání, které tady vedli, zanechali nejlepší možný dojem," libuje si Tvrdík. Danny a Altintop se připojí k týmu 5. července na soustředění v Rakousku

Brémy výrazně vylepšily odstupné za gólmana

Naopak reprezentační brankář Jiří Pavlenka přestoupí do Werderu Brémy. Bundesligový klub na svém webu potvrdil, že se s úřadujícím českým mistrem domluvil na příchodu pětadvacetiletého fotbalisty.

"Snažili jsme se Jirku přemluvit, aby u nás zůstal. Werder je ovšem jeho sen. Nová nabídka výrazně převyšuje 3 milióny eur, je dvojnásobně lepší než původní. Přišel za 10 miliónů korun, odešel za 100 a přispěl k titulu. Stopa po něm určitě zůstane. Nechtěli jsme ho dát do juniorky nebo udělat z něho slávistického Konatého... V podobě Laštůvky jsme navíc sehnali adekvátní náhradu," líčí Tvrdík.

V Brémách se Pavlenka potká s českými hráči obráncem Theodorem Gebre Selassiem a brankářským kolegou Jaroslavem Drobným. "Bundesliga je jednou z nejlepších lig světa a Werder je skvělá adresa. Od Thea a Jara jsem slyšel o městě a klubu jen samé pozitivní věci. Těším se, že budu součástí tohoto týmu," líčí Pavlenka.

Slavii opuští také slovenský mladík Jaroslav Mihalík. "Cracovia na něj uplatnila opci, pro nás jde o mírný zisk. Pod kudlou na krku trenéra Hapala na sobě zapracoval a prokázal potenciál, který jsme v něm viděli," říká slávistický šéf na adresu účastníka ME do 21 let v Polsku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články