Hlavní obsah

Anglie - Německo 2:2, na pen. 3:4Penaltové drama pro Německo. Přemožitel Čechů si poradil s Anglií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Selke 0 : 1
41. Gray 1 : 1
50. Abraha 2 : 1
70. Platte 2 : 2
- Amiri (penalta) 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Německa si zahrají finále ME hráčů do 21 let. Vstupenku do boje o titul získali po dramatické bitvě s Anglií, kterou pro sebe rozhodli až v penaltovém rozstřelu. Ten vyhráli 4:3, rozhodující penaltu proměnil Němec Amiri v páté sérii. Po devadesáti minutách i po prodloužení byl stav 2:2. Němci v pátek vyzvou lepšího z dvojice Španělsko - Itálie. Druhé semifinále se hraje dnes od 21:00 v Krakově.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Německá radost po postupu do finále EURO hráčů do 21 let.

Článek

Angličané začali mnohem aktivněji, ale velké šance neproměnili. Němci poté převzali iniciativu a ve 35. minutě se ujali vedení, když Selke hlavou zužitkoval Toljanův centr. Soupeř českého týmu ze skupiny však poločasové vedení neudržel a ve 41. minutě po rohu dovolil srovnat Grayovi.

Hráči Albionu pět minut po pauze otočili skóre. Hughes si pohrál s obranou, přihrál volnému Abrahamovi a ten zblízka nezaváhal. Němci ale následně protivníka opět sevřeli a v 70. minutě odpověděl z rohu Platte. Střídající útočník o chvíli později dostal míč znovu do sítě, ale druhou branku mu rozhodčí kvůli ofsajdu neuznali.

V prodloužení gól nepadl, největší šanci zahodil Němec Amiri, který si však spravil chuť v rozstřelu a proměnil rozhodující penaltu. Brankář Pollersbeck zneškodnil pokusy Abrahama a Redmonda, anglický gólman Pickford vychytal jen Gerhardta. Němci si zahrají finále malého Eura poprvé od roku 2009, kdy získali svůj jediný dosavadní titul.

Semifinále mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Polsku
Anglie - Německo 2:2 (1:1), na penalty 3:4
Branky: 41. Gray, 50. Abraham - 35. Selke, 70. Platte. Rozhodující penaltu proměnil Amiri.

Reklama

Související témata: