Hlavní obsah

Při mečbolu měla děsivý pád. Plačící Britka ale nakonec vyřadila světovou jedničku

Eastbourne

Měla mečbol proti světové jedničce, vítězství bylo na dosah, ale pak přišla hororová chvilka, která málem všechno zhatila. Britská tenistka Johanna Kontaová v koncovce druhé sady proti Němce Angelique Kerberové na trávě v Eastbourne ošklivě upadla a, byť měla výhru na dosah, zdálo se, že utkání pro ni skončilo. Z ošklivého momentu se ale oklepala a nakonec slavila triumf.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kontaová - Kerberová v EastbourneVideo: sntv

 
Článek

Kontaová dobíhala forhend u základní čáry v době, kdy Němka při svém servisu čelila mečbolu soupeřky. Britka ale uklouzla tak nešťastně, že padla na záda a udeřila se do hlavy. „Viděla už jsem spoustu hrozných pádů, tenhle ale určitě patří k nejhorším," zhrozila se i komentátorka BBC a bývalá tenisová profesionálka Sam Smithová.

Centrkurt ztichl, z ruchových mikrofonů byl slyšet nářek a pláč Kontaové, která byla následně zhruba 20 minut ošetřovaná. Po návratu do hry ale dokázala zápas dovést k vítězství 6:3, 6:4.

„Uklouzla jsem a uhodila se do hlavy. Absolvovala jsem vyšetření, které vyloučilo otřes mozku. Necítím se teď nijak hrozně, trochu mě bolí hlava. Uvidíme, co bude dál. Teď si potřebuji trochu odpočinout," uvedla Britka.

Kontaová stále čeká na titul z turnaje na trávě. Loni v Eastbourne podlehla ve semifinále Karolíně Plíškové, s níž se shodou okolností utká v pátek ve stejné fázi pavouka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články