Hlavní obsah

Murray - Querrey 6:3, 4:6, 7:6, 1:6, 1:6Murray končí ve Wimbledonu! Zraněný Skot prohrál po pětisetové bitvě, dohrál i přemožitel Nadala

Aktualizováno

Tenista Andy Murray neobhájí loňský titul z Wimbledonu. Ve čtvrtfinále travnatého grandslamu zraněná světová jednička prohrála s Američanem Samem Querreym 6:3, 4:6, 7:6, 1:6 a 1:6. Do semifinále postoupil i Chorvat Marin Čilič, který v dalším pětisetovém dramatu zdolal Lucemburčana Gillese Müllera 3:6, 7:6, 7:5, 5:7 a 6:1. Naopak bez problémů postoupil mezi nejlepší čtyři Švýcar Roger Federer, který Kanaďana Miloše Raonice porazil 6:4, 6:2 a 7:6.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Andy Murray končí v All England Clubu ve čtvrtfinále.

Článek
Fotogalerie

Svěřenec Ivana Lendla vládne žebříčku dvouhry ATP od začátku loňského listopadu. A povede ho i nadále, protože Novak Djokovič skrečoval své utkání s Tomášem Berdychem. Právě třicetiletý Srb mohl Murrayho sesadit v případě, že v All Engladn Clubu triumfoval.

Querrey byl v šoku

Britský tenista byl dnes v duelu s Querreym limitován bolavou kyčlí. Murray s ní má problém odmalička. Poslední týdny před Wimbledonem cítil větší bolest a vynechal kvůli tomu exhibiční zápasy v Hurlinghamu. "Bolí to trošku celý turnaj, ale věděl jsem, že se to nehorší, tak jsem bojoval až do konce. Jsem zklamaný a smutný, že je už konec," řekl.

Murray mohl teoreticky vyhrát zápas ve třech setech. Po zisku prvního vedl ve druhém 4:3 a měl servis, ale pak prohrál tři gamy za sebou. Brit během utkání kulhal a problém se stupňoval. Po zisku třetí sady v tie-breaku vyhrál Murray ve zbytku utkání už jen dvě hry, míče dobíhal jen výjimečně a po dvorci se jen ploužil.

"Jsem trošku v šoku," řekl devětadvacetiletý Querrey cestou z kurtu. Zápas předtím ukončil sedmadvacátým esem. "To jsem si oddechl," usmál se.

Rekordní počin Američana

Do prvního grandslamového semifinále se Querrey dostal až při 42. startu, což je rekord mezi muži v open éře. Předešlý rekordman Australan Mark Woodforde na to potřeboval 38 turnajů. "Je skvělé, že si zahraju semifinále, a má to ještě větší váhu, protože je to tady ve Wimbledonu," řekl Querrey.

Americký zástupce je v grandslamovém semifinále po osmi letech. Naposledy byl mezi nejlepší čtyřkou Andy Roddick, který v roce 2009 došel ve Wimbledonu až do finále.

Soupeřem Querreyho v pátečním boji o finále bude Chorvat Marin Čilič. Bývalý vítěz US Open porazil Gillese Müllera z Lucemburska, přemožitele Lukáše Rosola či Španěla Rafaela Nadala, v pěti setech.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 31,6 miliónu liber):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Querrey (24-USA) - Murray (1-Brit.) 3:6, 6:4, 6:7 (4:7), 6:1, 6:1.
Čilič (7-Chorv.) - Müller (16-Luc.) 3:6, 7:6 (8:6), 7:5, 5:7, 6:1.
Federer (3-Švýc.) - Raonic (6-Kan.) 6:4, 6:2, 7:6 (7:4).
Výsledky českých tenistů zde.

Reklama