Hlavní obsah

FCSB - Plzeň 2:2Plzeň dvakrát vedla, do odvety nakonec veze cennou remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Krmenčík 0 : 1
37. Budescu 1 : 1
53. Kopic 1 : 2
61. Teixeira 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Cennou remízu vybojovali v bouřlivé atmosféře padesáti tisícové bukurešťské arény fotbalisté plzeňské Viktorie v úvodním duelu 3. předkola nemistrovské větve Ligy mistrů. Dva góly do sítě FCSB, jak se nyní jmenuje slavná Steaua, dávají pro odvetu příští středu ve Štruncových sadech Západočechům postupovou naději.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Plzeňský Jan Kopic (nahoře) se raduje se spoluhráči po gólu proti FCSB.

Článek
Fotogalerie

Kouč Pavel Vrba při obnovené soutěžní premiéře na lavičce Plzně musel do úvodního soutěžního duelu nové sezóny nasadit hodně improvizovanou obranu. Zraněného kapitána Hubníka a disciplinárně potrestaného Hejdu na pozici stoperů zastoupili Hájek a obvyklý pravý bek Řezník. Jeho místo zaujal Limberský a nalevo dostala šanci letní posila Havel. Soutěžní debut si odbyl také chorvatský záložník Živulič.

Viktoriáni začali aktivně, domácí k ničemu nepustili, a především otrávili důslednou obranou zápas nejnebezpečnějšímu hráči domácích Alibekovi. A také zaskočili zaplněný stadión. Řezník rozehrál dlouhý přímý kop z vlastní poloviny, Krmenčík v šestnáctce udržel na zádech Larieho, lehce se kolem něj obtočil a přesnou ranou pod rukama gólmana Nita otevřel skóre zápasu. Domácí přidali a Havel v posledním okamžiku skluzem zastavil průnik Teixeiry.

Tlak domácích narůstal a jejich excelentní exekutor trestných kopů Budescu na třetí pokus srovnal. Nejprve trefil zeď, pak jeho bombu vyrazil Bolek, ale krátce na to se jen ohlédl za míčem, který přeletěl nad poněkud hladovou zdí a skončil kousek od tyče.

Hosté se v té době především bránili a sbírali žluté karty za fauly. K rumunskému celku byl ázerbájdžánský sudí poněkud shovívavější a jeho zákroky mnohdy za hranicí tvrdosti, ale i časté simulování a protesty poněkud toleroval. Karty ukazoval až po změně stran.

V úvodu druhé půle domácí zatlačili Západočechy na jejich polovinu, ale jen Teixeira dokázal prověřit Bolka mezi tyčemi. A přišel druhý úder Viktorie. Po ojedinělé rychlé akci se dostal ke střele v šestnáctce Kolář a mířil přesně ke vzdálenější tyči. Nita míč konečky prstů jen vyrazil a než se stopeři vzpamatovali, Kopic ho mezi nimi propálil podruhé do sítě.

Ani napodruhé Plzeňané vedení neudrželi. Na levé straně si Momčilovič poradil s Petrželou, stínující Limberský jeho centr před branku jen tečoval a Teixeira, který předskočil Řezníka, ho poslal hlavou za Bolkova záda. I přes velký závěrečný tlak už domácí zápas neotočili a Plzeň slibný výsledek z horké půdy soupeře uhájila.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
FCSB - Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Branky: 37. Budescu, 61. Teixeira - 23. Krmenčík, 53. Kopic. Rozhodčí: Aghajev - Zejnalov, Mammadov (všichni Ázerb.). ŽK: Pintilii, Alibec, Gnohéré - Petržela, Hájek, Krmenčík, Havel, Kopic. Diváci: 33.725.
FCSB: Nita - Enache, Larie, Balasa, Momčilovič - Pintilii, Morais - Teixeira, Budescu (66. Achim), Tanase (46. William) - Alibec (57. Gnohéré). Trenéři: Tanase a Dica.
Plzeň: Bolek - Limberský, Řezník, Hájek, Havel - Hrošovský, Živulič - Petržela (69. Zeman), Kolář (84. Řezníček), Kopic - Krmenčík (67. Bakoš). Trenér: Vrba.
Další zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Slavia Praha - BATE Borisov 1:0 (1:0)
Branka: 20. Škoda z pen.
Karabach - Šeriff Tiraspol 0:0
Vardar Skopje - FC Kodaň 1:0 (0:0)
Branka: 65. Jonathan Balotelli.
Partizan Bělehrad - Olympiakos Pireus 1:3 (1:1)
Branky: 10. Tawamba - 6. a 56. Ben, 90.+1 Emenike
Nemistrovská část:
AEK Atény - CSKA Moskva 0:2 (0:1)
Branky: 45.+1 Dzagojev, 56. Wernbloom.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články