Hlavní obsah

Brno - Baník 1:3Baník řádil. Brnu nasázel tři góly, trefil se i Baroš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Hrubý 0 : 1
37. Kratochvíl 1 : 1
73. Baroš 1 : 2
87. Stáňa 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

První tři body v novém ročníku fotbalové HET ligy ukořistili hráči Ostravy. V prologu úvodního kola nejvyšší ligy porazili Brno 3:1. Vítěznou branku obstaral navrátilec v dresu Baníku Milan Baroš. V pauze mezi prvním a druhým poločasem musela na tribunách zasahovat policie proti ostravským fandům, kteří napadli příznivce domácích.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský brankář Dušan Melichárek (vzadu) inkasuje třetí gól. Vpravo autor gólu Bronislav Stáňa z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Brňané vstoupili do zápasu aktivněji a získali územní převahu, do šancí se ale dostával mnohem častěji Baník, který spoléhal na rychlé protiútoky. Dvakrát mohl skórovat rychlý Stáňa. V 7. minutě, kdy propadl odkop brankáře Vaška za domácí obránce, si ale neporadil s brankářem Melichárkem. O tři minuty později jeho střela těsně minula branku. Vzápětí při další ostravské akci zahrál rukou v trestném území Šural, rozhodčí Proske ale situaci na pokutový kop neposoudil.

Brňané se dostali k první vážnější akci až ve 12. minutě, ale hlavička Koného mířila do rukou brankáře Vaška.

Iniciativněji hrající Baník také otevřel skóre zápasu. Ve 27. minutě po nákopu z poloviny hřiště Šašinka přiťukl zpět míč Hrubému a na jeho přesnou střelu k tyči Melichárek nedosáhl.

Po inkasovaném gólu na chvíli upadli domácí do útlumu. Z něj se dostali po deseti minutách, kdy po Pilíkově přihrávce našel Lutonský volného Kratochvíla, jenž střelou pod břevno vyrovnal.

Žolík Baroš

Po změně stran převzala režii zápasu Zbrojovka. Z tlaku si vytvořila několik šancí, nejblíže ke skórování měl v 54. minutě Fortes, jehož střelu brankář Vašek kryl.

V první lize debutující ostravský trenér Radim Kučera pak v 58. minutě poslal do hry Baroše. Tah se mu dokonale vydařil. Po čtvrthodině pobytu na trávníku si bývalý reprezentační kanonýr naběhl na centr Granečného a přesnou hlavičkou překonal Melichárka.

O dvě minuty později chytil brněnský brankář sólový útok Suse a osm minut před koncem Baroš ve vyložené šanci těsně minul branku. V závěru nervózní Brňané doplatili na další chybu v obraně, kterou potrestal Stáňa.

Některé fandy Baníku zatkla policie

O poločasové přestávce se místo na trávníku řádilo na tribuně. Ostravští fandové, kterých přijel okolo 900, se přes plot napadali s příznivci Brna. Vše musela na přání pořadatelů řešit policie, jež zajistila tři lidi. Jeden fanda dokonce skončil na záchytce.

Za řádění fanoušků Baníku lze očekávat trest od disciplinární komise.

1. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 1:3 (1:1)
Branky: 37. Kratochvíl - 27. Hrubý, 73. Baroš, 87. Stáňa. Rozhodčí: Proske - Kotík, Arnošt. ŽK: Polák - Hlinka, De Azevedo. Diváci: 8026.
Brno: Melichárek - Šural (85. Jovanovič), Pavlík, Kijanskas, Jablonský (46. Přichystal) - Polák - Pilík (71. Škoda), Kratochvíl - Fortes, Koné, Lutonský. Trenér: Habanec.
Ostrava: Vašek - Breda, Šindelář, Pokorný, Sus - Stáňa, Hlinka, Hrubý, De Azevedo (46. Granečný) - Poznar (85. Panič), J. Šašinka (58. Baroš). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: