Hlavní obsah

Policie v Brně zadržela 15 výtržníků!

Aktualizováno

O přestávce úvodního utkání fotbalové ligy mezi Brnem a Ostravou musela na žádost pořadatelů zasáhnout v hledišti policie. Celkem zajistila 15 lidí. Příznivci hostujícího Baníku, kterých přijelo na první zápas po návratu klubu do nejvyšší soutěže téměř 1000, se přes plot napadali s fanoušky Zbrojovky

Foto: Václav Šálek, ČTK

Policisté odvádějí zadržené fanoušky.

Článek
Fotogalerie

Policisté ze speciální pořádkové jednotky odvedli tři mladé muže bezprostředně po konfliktu. Dalších 12 lidí pak zajistili po skončení utkání, nicméně bylo to ještě v souvislosti s incidentem o přestávce. Informovala o tom policejní mluvčí Andrea Cejnková. Jeden fanoušek Ostravy skončil už dřív na záchytce.

Přibližně 400 příznivců Baníku přivezl do Brna odpoledne zvláštní vlak. Zastavil na nádraží Slatina na okraji města, na stadion fanoušky odvezly autobusy, v kterých s nimi byli také těžkooděnci a členové antikonfliktního týmu. Další fanoušci přijeli v autech a v okolí stadionu byly problémy s parkování. Hodně aut mělo slovenské registrační značky, Zbrojovka má totiž dlouhodobou vazbu se Slovanem Bratislava.

Celkem pořadatelé vyčíslili návštěvnost na 8026 lidí. Po zápase, který vyhrála Ostrava 3:1, se zatím rozcházejí bez problémů, informovali mluvčí městské i státní policie.

Baník se vrátil do nejvyšší soutěže po sezoně v druhé lize. "Po roce se vracíme zpět mezi ligovou elitu, proto je asi zbytečné psát jakékoliv motivační texty," napsali ultras Baníku na facebookovém profilu Chachaři.cz. Na výjezd do Brna měli fanoušci dorazit oblečení v bílém, což většina dodržela. V druhé půli se v sektoru hostů objevila pyrotechnika, zasahovali hasiči.

Utkání provázela velká bezpečnostní opatření, v terénu jsou stovky policistů i strážníků. "Datum je známé poměrně dlouho dopředu a ostravští fanoušci si tedy mohli na atraktivní letní termín před víkendem naplánovat volno. Nasadíme proto stovku strážníků," uvedl už dříve ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal. Důvodem pro nižší účast fanoušků nebylo podle Oprchala ani to, že utkání přenášela televize.

Po utkání fanoušky Ostravy znovu odvážejí do Slatiny autobusy a na sever Moravy se vydají další zvláštní vlakovou soupravou. "Vlak je vypraven ve spolupráci s Policií České republiky a bude kromě vlakového doprovodu doprovázen právě příslušníky Policie ČR a vyšším počtem vlakových revizorů dopravce," uvedla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Reklama

Související témata: