Hlavní obsah

Plzeň - Dukla 4:0Plzeň při Vrbově návratu ponížila Duklu za poločas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hejda 1 : 0
16. Hrošovský 2 : 0
33. Krmenčík 3 : 0
42. Hořava 4 : 0
Záznam online reportáže

Pohádkový návrat na tuzemskou ligovou scénu prožil trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba, který vede Západočechy po tři a půl roku trvající pauze. Jeho tým v sobotním podvečeru Ve Štruncových sadech ponížil pražskou Duklu čtyřmi góly už do poločasu a příjemně se naladil na středeční odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti Bukurešti.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michael Krmenčík z Viktorie Plzeň slaví druhý gól Patrika Hrošovského.

Článek
Fotogalerie

Domácí, kteří ve srovnání s duelem v Rumunsku nenasadili do základní sestavy Bolka, Limberského, Petrželu a Koláře, do zápasu vstoupili sice trošku ospale a Vrba mužstvo za poněkud vlažné počínání v defenzivě od postranní čáry zle vyplísnil, nicméně šlo jen o nepatrný zádrhel rozjíždějící se mašiny.

Už po jedenácti minutách totiž přetažený Hrošovského centr trknul do sítě Hejda a Plzeň získala klid. Záhy byl na půlící čáře stoper Dukly Bezpalec jen divákem v souboji s Krmenčíkem, který si obhodil i Jiránka a pádil sám do pokutového území Pražanů, kde naservíroval míč Hrošovskému pálícímu do prázdné branky.

Domácí soupeře drtili. Dominovali v soubojích, byli rychlejší, důraznější, přesnější a bylo jen s podivem, že skóre bleskově nenarůstalo. Hosté působili značně nesourodě. Lehce ztráceli míče, nebyli schopni kloudné přihrávky, ze soubojů odpadávali, organizace v jejich hře nebyla patrná.

Po třiatřiceti minutách hry poslal z pravé strany Živulič přetažený centr do pokutového území na Havla, který z prvního doteku našel na malém vápně přesně hlavičkujícího Krmenčíka - 3:0. Záhy pak poločasové ponížení Dukly dokonal Hořava, jemuž naservíroval míč po bleskovém výpadu z pravé strany do ideální pozice Kopic - 4:0.

Po obrátce Plzeň bavila povedenými individuálními akcemi a několikrát byla blízko navýšení náskoku, nicméně Rada pátý míč za svá záda nepustil. Za rozhodnutého stavu zahrozila i Dukla, ovšem Podaný z trestného kopu o milimetry minul a Holendův hlavičkový pokus zastavila tyčka.

Byť Plzeň ani z dalších akcí i vlivem řady nepřesností skóre nenavýšila, trenér Vrba si užil stejně bouřlivé ovace, jako když 10. prosince 2013 triumfem nad CSKA Moskva v posledním utkání skupiny Ligy mistrů zajistil Viktorii postup do jarní fáze Evropské ligy.

1. kolo fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň-Dukla Praha 4:0
Branky: 11. Hejda, 16. Hrošovský, 33. Krmenčík, 42. Hořava. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Kříž. ŽK: Krmenčík - Hanousek, Kušnír.. Diváci: 9624. Poločas: 4:0.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hájek, Havel - Hrošovský (82. Kolář), Živulič - Kopic, Hořava, Zeman (70. Petržela) - Krmenčík (59. Řezníček). Trenér: Vrba.
Dukla: Rada - Kušnír, Bezpalec (46. Ostojič), Jiránek, Podaný - Hanousek, Bilovský (76. Koreš), Tetour - Brandner (46. Mustedanagič), Holenda, Schranz. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: