Hlavní obsah

Slovácko - Jablonec 1:1Slovácko navázalo výsledkem s Jabloncem na remízovou sezónu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zajíc 1 : 0
19. Mihálik 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka vstoupili do nového ligového ročníku remízou 1:1 s Jabloncem. Svěřenci trenéra Stanislava Levého vedli od 2. minuty gólem Tomáše Zajíce, za Severočechy skóroval v 19. minutě Ondřej Mihálik. Slovácko navázalo na výsledky z loňského sezóny, kdy bylo společně s Brnem se čtrnácti nerozhodnými výsledky remízovým králem ligy. Jablonec potvrdil, že se mu v Uherském Hradišti daří, bodoval už v pěti z posledních šesti vzájemných duelů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

David Machalík ze Slovácka nahání Matěje Hanouska z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Z nových posil se v týmu Slovácka objevil pouze obránce Divíšek, jablonecký trenér Klucký vsadil do základní jedenáctky na kádr z uplynulého ročníku. Slovácku vyšel dokonale vstup do zápasu. Už ve 2. minutě Reinberk vyslal kolmým pasem na pravé straně Navrátila, jeho centr našel nabíhajícího Zajíce. Ten střelou pod břevno otevřel po sto sekundách skóre utkání.

Po vedoucím gólu se domácí fotbalisté zatáhli a přenechali iniciativu soupeři. Jablonec se navzdory převaze dlouho nemohl dostat do koncovky. Až v 19. minutě po rohovém kopu Doležalovu střelu tečoval domácí Šumulikoski. Míč se dostal ke zcela volnému Mihálikovi, jenž z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

Severočeši měli po celý úvodní poločas mírnou optickou převahu. Většinu útočných akcí zakládali oba bývalí hráči Slovácka, ve středu pole dobře pracoval Trávník a po pravé straně zahrozil několika protiútoky Diviš. Jablonec si vypracoval dvě slibnější akce. Ve 33. minutě Masopust trefil jen brankáře Heču a těsně před přestávkou Doležalova hlavička mířila nad branku. Slovácko už mělo jen náznaky protiútoků, které nedokázalo dotáhnout k zakončení.

Ve druhém poločase tempo hry výrazně opadlo. Slovácko o poznání lépe kombinovalo, v koncovce ale postrádalo přesnost. V 52. minutě Daníčkova střela mířila nad branku a o dvanáct minut později po Šimkově centru Zajícova hlavička minula cíl. Severočeši se zaměřili na defenzívu a spoléhali jen na protiútoky, které nedokázali zakončit. Oba celky se nakonec spokojily s dělbou bodů.

1. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1 (1:1)
Branky: 2. Zajíc - 19. Mihálik. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Kotalík. ŽK: Šumulikoski - Kubista, Hanousek. Diváci: 4015.
Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Šumulikoski - Navrátil, Machalík, Daníček, Havlík (82. Rezek) - Zajíc (90. Kubala). Trenér: Levý.
Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman, Hanousek - Diviš (82. Breda), Trávník, Kubista, Zelený - Mihálik (87. Janetzký), Doležal (73. Mehanovič). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: