Hlavní obsah

Slavia - Teplice 1:0Stejně jako proti Borisovu - rychlý gól z penalty, ale nakonec jen hubená výhra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Altintop (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Na ligovou scénu vstoupila mistrovská Slavia stejně, jako v týdnu na pohárovou v kvalifikaci o Ligu mistrů. I nad Teplicemi vyhrála 1:0, přičemž podobně jako proti Borisovu rozhodla o jejím vítězství penalta. Turek Altintop ji hned v úvodu zápasu proměnil, ale přes slibný začátek u jediné trefy znovu zůstalo. Na rozdíl od úterního duelu se však tentokrát domácí o vítězství museli strachovat, protože Severočeši zlobili a po remíze sahali až do konce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Halil Altintop oslavuje první gól v české lize.

Článek
Fotogalerie

Devět minut stačilo turecké akvizici ve slávistických službách Altintopovi, aby se zapsal mezi střelce na české ligové scéně. A rozhodně mu nevadilo, že skóroval z penalty, kterou sudí Orel nařídil sice s mírnou prodlevou, ale po signalizaci pomezního Patáka, Vondráškovo hraní rukou přece jen potrestal.

Domácí, v jejichž základní sestavě se objevili pouze čtyři hráči z úterní pohárové konfrontace s Borisovem, tak promptně vedli, jenže moc klidu si neužili. Severočeši se totiž brzy oklepali, odvážně se pouštěli do útočení a zkoušeli Laštůvkovy reflexy.

Hlavně Jeřábek mu dal střelou z hranice malého vápna možnost vyniknout, Vaněček by ho po půlhodině nejspíš překonal, ale scházely mu centimetry, aby na Vondráškovu přihrávku dosáhl.

Na Slavii soupeřova aktivita dolehla, její hráči ztráceli spoustu míčů nepřesnými přihrávkami, pořádnou šanci si do přestávky nepřipravili a bylo na nich až příliš znát, že se v nezvyklé sestavě na hřišti hledají a poznávají.

Úvod druhé půle toho byl znovu dokladem, protože Bílek musel po rohovém kopu vykopávat hlavičku Filla z brankové čáry.

Slavii měl probrat lob Zmrhala, i když gólem neskončil, neboť Šušnjar mu za zády překonaného Grigara radost zkazil, a následný příchod Van Burena s Hušbauerem. Nic takového se ovšem nekonalo, naopak v závěru se dostavil strach a obavy o vítězství, protože Teplice se snažily o vyrovnání až do samého konce. A Kučera k němu měl v 88. minutě hodně blízko, neboť na jeho tečovanou střelu těsně míjející bránu Laštůvka vůbec nereagoval.

1. kolo fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 9. Altintop z pen. Rozhodčí: Orel - Paták, Hájek. ŽK: Ščuk, Bílek - Vondrášek, Rezek, Červenka, Jeřábek. Diváci: 11 097.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Bílek, Jugas, Bořil - Souček, Ščuk (80. Ngadeu) - Mingazov (59. Van Buren), Altintop (71. Hušbauer), Zmrhal - Mešanovič. Trenér: Šilhavý.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob (89. Král) - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Rezek, Vošahlík (81. Haljeta) - Vaněček (68. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: