Hlavní obsah

Skënderbeu - Ml.Boleslav 2:1, na pen. 4:2Také Boleslav končí. Vedla, ale drama nezvládla. Selhala v rozstřelu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Jánoš 0 : 1
55. Lilaj (penalta) 1 : 1
83. Plaku 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po Spartě ani Mladá Boleslav neprojde dál z 3. předkola Evropské ligy. Po domácí výhře 2:1 nad Skënderbeu Korcë nezvládli Středočeši odvetu v Albánii, kde sice vedli gólem Adama Jánoše, ale zápas prohráli 1:2. Penalty pak zvládli lépe domácí a vyhráli 4:2. Za hosty neproměnili své pokusy Jakub Rada a Golgol Mebrahtu.

Foto: Koros Jiří/FK Mladá Boleslav, ČTK

Zleva Sabien Lilaj z Korcë, Adam Jánoš z Mladé Boleslavi a Kristi Vangjeli z Korcë.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav tak přišla o šanci na největší úspěch v pohárech za posledních deset let od postupu do základní skupiny Poháru UEFA v roce 2007. Od té doby byla pětkrát ve 3. předkole, ale dál ani tentokrát nepostoupila a po Spartě je druhým českým zástupcem, pro kterého letošní účinkování v pohárech končí.

Generální sportovní manažer Dušan Uhrin mladší překvapil soupeře sestavou, ve které chyběli autoři šesti z dosavadních sedmi gólů v předkolech. Chramostu do hry nepustilo zranění a Mebrahtua na hrotu útoku nahradila nová posila Komličenko. Jen na lavičce zůstal i reprezentant Mareš či stoper Čmovš, místo kterého dostal šanci Stronati. Ten byl přitom předtím krátkodobě přeřazen do B-týmu.

V prvním poločase Boleslav působila jistým dojmem, nenechávala se zatlačit, naopak aktivním napadáváním získávala míče často i na soupeřově polovině. V 18. minutě přišla odměna po hezké kombinační akci. Přikryl našel Fabiána, ten centrem oslovil Jánoše, který dělovkou z voleje navázal na vítězný gól patičkou z prvního duelu.

Domácí se v útoku těžko prosazovali, ale v 55. minutě je vrátila do boje o postup penalta. Levý bek Mici spadl ve vápně po kontaktu se skluzujícím Pauschekem a sudí odpískal pokutový kop. Penaltu proměnil Lilaj, i když brankář Diviš vystihl stranu, a Skënderbeu ožilo stejně jako 6500 fanoušků na stadionu v Elbasanu.

Boleslav domácí euforii ustála a mohla rozhodnout. Jenže střídající Mebrahtu, Přikryl ani Mareš se svými střelami neuspěli v souboji s gólmanem Shehim. Místo toho v 83. minutě z ničeho nic udeřilo Skënderbeu. Střídající Plaku převzal míč na hranici ofsajdu a jeho střelu ještě smolně tečoval Fleišman za Divišova záda.

Ještě v normální hrací době mohl Mareš trefil z úhlu při dorážce jen tyč. V prodloužení Stronati vykopával míč za již překonaným Divišem. Rozhodnout pak mohl Matějovský nečekanou střelou z dálky, kterou ale překvapený gólman stihl ještě vytáhnout těsně vedle.

V penaltách byli domácí bezchybní. Naopak Rada trefil ve třetí sérii břevno a ve čtvrté vychytal Mebrahtua gólman.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy (hráno v Elbasanu):
Skënderbeu Korcë - Mladá Boleslav 2:1 (2:1, 0:1), na pen. 4:2
Branky: 55. Lilaj z pen., 83. Plaku - 18. Jánoš. Rozhodčí: Boiko - Matjaš, Vysockyj (všichni Ukr.). ŽK: Vangjeli - Komličenko, Mareš, Přikryl. Diváci: 6500. Penalty proměnili: Shehi, Latifi, Muzaka, Lilaj - Mareš, Přikryl. Neproměnili: Rada, Mebrahtu. První zápas: 1:2, postoupilo Skënderbeu.
Skënderbeu: Shehi - Vangjeli, Radaš, Jashanica, Mici - Osmani (81. Plaku), Lilaj, Nimaga - Gavazaj (74. Muzaka), Adeniyi (68. Shkodra), Latifi. Trenér: Daja.
M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Rada, Jánoš (111. Magera) - Přikryl, Matějovský, Fabián (71. Mareš) - Komličenko (60. Mebrahtu). Trenér: Uhrin ml.
Jak si vedla Sparta
Další výsledky předkola EL

Reklama

Související témata: