Hlavní obsah

Teplice - Dukla 3:1Pražané zůstávají bez bodu, prohráli také na Stínadlech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Ljevakovič 1 : 0
31. Vaněček 2 : 0
60. Vaněček 3 : 0
73. Miloševič 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic porazili ve druhém kole první ligy pražskou Duklu 3:1. Skóre otevřel Admir Ljevakovič, poté se dvakrát prosadil David Vaněček. Za hosty, kteří prohráli i druhý zápas v sezóně a mají nelichotivé skóre 1:7, snižoval ve druhém poločase Branislav Miloševič.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický David Vaněček se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Tepličtí měli od začátku navrch a už v 16. minutě po Vošahlíkovu centru mířil Rezek z voleje do tyče. Tlak domácích nadále sílil a v 29. minutě se dočkali odměny. Po Fillově přiťuknutí se prosadil Ljevakovič a v lize domácí kapitán skóroval takřka přesně po roce.

O pouhé dvě minuty později už to bylo o dva góly, když se po Krobově centru trefil hlavou Vaněček. Dukla nedokázala rozjetým Teplicím vzdorovat a nechybělo moc a mohla do kabin odcházet s tříbrankovou ztrátou. Šušnjar ale po rohovém kopu poslal hlavičku pouze do břevna.

Mizérie Dukly pokračovala i po přestávce a v 60. minutě potrestal zmatky v hostující obraně druhým gólem v utkání Vaněček. O pár okamžiků později mohl debakl hostujícího celku zvýraznit Kučera, ale po Rezkově přihrávce vystřelil jen těsně vedle pravé tyče.

Další góly už Tepličtí, kteří vstoupili do ligy těsnou prohrou 0:1 na hřišti mistrovské Slavie, nepřidali. Dukle se naopak podařilo snížit zásluhou Miloševiče, jejich další naděje na zdramatizování utkání jim vzalo vyloučení Michala Bezpalce, který v závěru dostal druhou žlutou kartu. Pražané tak neodčinili úvodní debakl 0:4 v Plzni.

Fotbalová liga - 2. kolo:
FK Teplice - Dukla Praha 3:1 (2:0)
Branky: 31. a 60. Vaněček, 29. Ljevakovič - 73. Miloševič. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Pochylý. ŽK: Šušnjar, Rezek, Vošahlík - Tetour, Mustedanagič, Schranz, Bezpalec. ČK: 81. Bezpalec. Diváci: 4251.
Teplice: Grigar - Krob, Šušnjar, Jeřábek, Vondrášek - Ljevakovič, Kučera - Vošahlík, Rezek, Fillo (74. Trubač) - Vaněček (68. Červenka). Trenér: Šmejkal.
Dukla: Rada - Podaný, Jiránek, Ostojič, Kušnír - Tetour, Bezpalec - Mustedanagič (78. Preisler) - Schranz (62. Djuranovič), Holenda, Koreš (70. Miloševič). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: