Hlavní obsah

Letenská nákupní horečka dostoupila vrcholu. Francouz z Interu Milán jedenáctou posilou

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta hlásí už jedenáctou letní posilu. Všechny jsou ze zahraničí. Na roční hostování s opcí přichází z Interu Milán devětadvacetiletý Francouz Jonathan Biabiany. Klub to oznámil na svém webu. Rodák z Paříže do milánského velkoklubu přestoupil už jako šestnáctiletý a v dresu prvního mužstva debutoval v Italském poháru o tři roky později. Jako žolík by záložník mohl nastoupit již v dnešní ligové dohrávce v Mladé Boleslavi.

Foto: sparta.cz

Francouz Jonathan Biabiany, jedenáctá letní posila Sparty.

Článek

Má pověst velmi rychlého hráče a trenér Andrea Stramccioni ho dobře zná z Interu. Proto byl Jonathan Biabiany od začátku v popředí jeho seznamu vyhlédnutých posil. Do Sparty však přichází až jako zatím poslední, jedenáctý nový hráč.

"Jednání začala v červnu, kdy mi volal trenér, ale potřeboval jsem si přestup ještě nějaký čas rozmyslet. Chtěl jsem se zachovat seriózně ke svému týmu a musel myslet i na rodinu, protože mám těhotnou manželku," vysvětluje Francouz na sparta.cz.

Letní posily fotbalové Sparty
Jonathan Biabiany (Francie), Inter Milánzáložník
Rio Mavuba (Francie), Lillezáložník
Georges Mandjeck (Kamerun), Métyzáložník
Semih Kaya (Turecko), Galatasaray Istanbulobránce
Tal Ben Chaim (Izrael), Maccabi Tel Avivzáložník
Srdjan Plavšič (Srbsko), CZ Bělehradzáložník
Marc Janko (Rakousko), FC Basilejútočník
Vukadin Vukadinovič (Srbsko), Zlínzáložník
Lukáš Štetina (Slovensko), Duklaobránce
Eldar Čivič (Bosna), Slováckoobránce
Martin Dúbravka (Slovensko), Liberecbrankář

V italské nejvyšší soutěži Biabiany nastoupil do 188 duelů, v nichž nastřílel dvaadvacet branek. V uplynulé sezóně nastoupil v dresu Interu i proti Spartě, v duelu šestého kola základních skupin Evropské ligy odehrál celé utkání a přispěl k výhře svého týmu 2:1.

"Spartu si pamatuju jako těžkého soupeře, běhavý, dobře organizovaný tým, hrající s velkým nasazením. Jelikož do nové sezóny posílila zahraničními hráči, věřím, že k nasazení přidá ještě větší herní kvalitu a bude úspěšná," líčí nedávný duel na San Siru.

Stramaccioniho zná jako nadšeného kouče

"Za trenérem Stramaccionim jsem samozřejmě přišel rád, ale i do Sparty samotné, kterou znám jako velký tým. Je to pro mě velká výzva. Trenéra znám s velkým nasazením, jako velmi pracovitého, nadšeného kouče, což je dobře pro tým a pro naši společnou práci," ujišťuje Biabiany.

Na Letnou přichází až po startu sezóny, neúspěšnou čtvrteční pohárovou odvetu s CZ Bělehrad sledoval jen z tribuny.

"Nemyslím si, že by můj pozdější příchod byl problém. Každopádně doufám, že mě spoluhráči co nejdřív uvedou do herního systému a do hry samotné. Máme spolu jediný cíl a já doufám, že ho společně dosáhneme," přeje si host z Interu Milán.

Po Biabianyho příchodu je jasné, že o to víc hráčů alespoň formou hostování bude muset odejít. Kouč Stramaccioni již po vyřazení z Evropské ligy avizoval, že jen pro domácí soutěže je kádr Sparty příliš početný.

Reklama

Související témata: