Hlavní obsah

Stoch je další posilou, nejprve však Slavia musí splnit povinnost s Jihlavou

Praha
Aktualizováno

Produktivita na staru sezóny pokulhává, proto mají sešívaní jasný cíl. Naladit se v páteční předehrávce 3. kola fotbalové ligy na play off o postup do Ligy mistrů a šoupnout oslabené Jihlavě co nejvíc gólů. Fanoušci se pak mohou těšit na další posilu. Slovenský fotbalista Miroslav Stoch přestoupil z Fenerbahce Istanbul do Slavie. Turecký klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovák Miroslav Stoch (vpravo) z Fenerbahce Istanbul v loňském utkání na Spartě.

Článek

Nedohodli se v zimě, druhé námluvy klaply. Slovenský záložník Miroslav Stoch míří do Edenu.

Šéf českého mistra Jaroslav Tvrdík avizuje, že Stoch by měl stát jeden milión eur (26 miliónů korun).

Pražané se údajně s tureckým klubem dohodli nejen na výši odstupného, ale i na podmínkách smlouvy. Podle ní by měl hráčův plat ještě jeden rok hradit z větší části istanbulský klub, pak převezme celou smlouvu Slavia. Fenerbahce nemusí Stochova odchodu želet, z Villarrealu získalo renomovaného Roberta Soldada.

Stoch si připsal 55 startů za slovenský národní tým, v Istanbulu měl smlouvu do června příštího roku, ale už v minulé sezóně příliš nenastupoval. V lize zasáhl jen do devíti duelů.

Do Fenerbahce přestoupil v roce 2010 a patřil mu dodnes. Mezitím absolvoval hostování v PAOK Soluň, Al Ainu ze Spojených arabských emirátů a tureckém Bursasporu. Před angažmá ve Fenerbahce prošel Nitrou, londýnskou Chelsea a nizozemským Twente Enschede.

Za rok 2012 získal Stoch cenu Ference Puskáse za nejhezčí gól roku, ale na kontě má také řadu skandálů. Například řídil pod vlivem alkoholu, nechal se natočit při tanci s dívkou nahoře bez, údajně napadl fotografa a měl několik excesů v reprezentaci. Naposledy se dostal do rozepře s trenérem Jánem Kozákem a od loňského evropského šampionátu si za národní tým nezahrál.

Stoch se v Edenu setká s dalším Slovákem Dušanem Šventem a stane se jedenáctou letní posilou Pražanů. Český šampion před ním získal brankáře Jana Laštůvku, Dannyho, Halila Altintopa, Ruslana Rotaně, Eduarda Sobola, Jakuba Hromadu, Jakuba Jugase a trojici mladíků Matěje Chaluše, Filipa Panáka a Daniela Trubače, kteří se zatím do nabitého kádru nedostali a poslední dva jmenovaní jsou na hostování.

Na Kypr chtějí letět v klidu

Sešívané čeká v úterý první duel play off Ligy mistrů na hřišti APOEL Nikósie. Utkáním proti Vysočině se chtějí patřičně naladit.

„Jednoznačně chceme proti Jihlavě vyhrát, uděláme pro vítězství maximum. Také z toho důvodu, abychom se dobře naladili na úterní úvodní zápas s Nikósií a měli po Jihlavě klid na práci před utkáním na Kypru," potvrzuje trenér Jaroslav Šilhavý. Otázkou je, kolik hráčů v ligovém utkání pošetří.

Jihlava před zápasem dotáhla hostování levého obránce Miroslava Keresteše z Mladé Boleslavi. Postrádá však Vaculíka, Urblíka či Rabušice, což je pro tým pasovaný na jednoho z kandidátů sestupu výrazné oslabení.

„Do utkání jdeme s čistou hlavou a bez strachu. Chceme vycházet ze zabezpečené defenzivy a využívat každou příležitost, jak favorizovaného soupeře překvapit. Věříme, že budeme schopni využít naše rychlé krajní hráče k brejkovým situacím," ujišťuje asistent trenéra Michal Kadlec.

Zápas Slavia - Jihlava se hraje od 18:00, přímý přenos vysílá ČT2, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články