Hlavní obsah

Liberec - Sparta 1:1Letenské prokletí u Nisy trvá, Slovan i bez dvou vyloučených favorita obral

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Frýdek 0 : 1
Záznam online reportáže

U Nisy prostě nevyhrávají. Ani dva vyloučení hráči soupeře fotbalistům Sparty nestačili, aby Slovan dorazili. V utkání 3. ligového kola jen remizovali v Liberci 1:1 a nadále tak platí, že na jeho hřišti naposledy zvítězili v dubnu 2012. Letenští přitom Frýdkovým gólem vedli a ve chvíli, kdy hráli dvojnásobnou přesilovku, jim dal Breite vyrovnávací branku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Martin Frýdek se raduje z gólu v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Centrifuga změn se zastavila, Sparta poprvé v sezóně nastoupila proti minulému kolu ve stejné sestavě. Hned v 5. minutě měla velké štěstí, že přežila první šanci Slovanu. Coufal našel v malém vápně volného Malinského, jemuž se před odkrytou brankou zamotal míč pod nohy.

Se začátkem zápasu začalo pršet a Liberec byl v nastalé severské slotě aktivnější. Snadno se dostával do útoků a favoritovi hodnou chvíli trvalo, než hru vyrovnal. Včas ale ukázal, jak je nebezpečný. V 25. minutě předvedl Biabiany při brejku úprk téměř přes celé hřiště, naservíroval míč Lafatovi, jehož stačil Karafiát v poslední chvíli zakřižovat.

O dvě minuty později už Letenští udeřili. Ben Chaim na křídle uvolnil Čiviče, který přesným centrem našel Frýdka a bývalý hráč Liberce jakožto falešný hrot z malého vápna otevřel skóre.

Sparta se dostala na koně a začala soupeře přehrávat. Frýdek se brzy dostal do další šance, hlavou ji ovšem nezvládl.

Druhý poločas začal jako první, náporem Slovanu. Střídající Graiciar měl po rohu velkou šanci, trefil však jen Zahustela.

V rozmezí dvou minut pak šel Liberec do devíti. Nejprve dostal druhou žlutou kartu za protesty Kúdela a poté za faul na unikajícího Biabianyho také Kerbr.

Jenže oslabený tým se zdravě naštval a brzy srovnal. Koubek vyrazil přímý kop Potočného jen před sebe a dobíhající Breite snadno skóroval. Také zaskočená Sparta pak přišla o jednoho hráče, vyloučen byl Čivič.

Nadšeně bojující Liberec už favorita do vážnější šance nepustil a jedenácti cizinci posílená Sparta ztratila za úvodní tři kola již čtyři body.

Fotbalová liga - 3. kolo:
Slovan Liberec - Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 63. Breite - 27. M. Frýdek. Rozhodčí: Zelinka - Hrabovský, Vlček. ŽK: Kúdela, Ševčík, Kúdela, Kerbr, Coufal - Sáček, Mandjeck, Ben Chaim, Čivič, Rosický. ČK: 55. Kúdela, 57. Kerbr - 71. Čivič. Diváci: 9800 (vyprodáno).
Liberec: Kolář - Coufal, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Mikula - Ševčík, Breite, Folprecht (89. Voltr) - Malinský (46. Graiciar) - Potočný. Trenér: Trpišovský.
Sparta: Koubek - Zahustel, Mareček, Štetina, Čivič - Sáček (66. Rosický), Mandjeck - Biabiany, M. Frýdek, Ben Chaim (80. Janko) - Lafata (73. Šural). Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: